2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’ndan çadır üreticilerine: Stoklarınızı bize ulaştırın, hepsini satın alacağız

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yedi büyükşehir belediye başkanıyla birlikte ikinci kez deprem bölgesine gitti.

CHP liderine Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun, Faik Öztrak, Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Mansur Yavaş (Ankara) Tunç Soyer (İzmir), Muhittin Böcek (Antalya), Vahap Seçer (Mersin) Kadir Albayrak (Tekirdağ) ve Osman Gürün (Muğla) eşlik etti.

İlk durağı olan Malatya‘da, Sidelya Park isimli bir işletmedeki toplanma alanında konuşan Kılıçdaroğlu, bölgede ciddi anlamda çadır sorunu olduğunu söyledi:

“Ben, buradan Türkiye’de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum. Elinizde eğer çadır, çadır stoğunuz varsa, lütfen büyükşehir belediye başkanlarına ulaşın. Kaç çadır varsa, bize verin. Biz bunları satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz.”

Depremzedelerle de bir araya gelen Kılıçdaroğlu’ndan ağırlıklı olarak çadır, su, elektrik, soba, hijyen malzemeleri ve iç çamaşırı talep edildi.

Heyet daha sonra tamamına yakını çöken Hayat Sitesi enkazına gitti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Malatya’dayız. Başka bir acı ortamındayız. Büyük sıkıntılar var. Şu ana kadar bize aktarılan temel sorun, çadır. Gazeteci arkadaşlarım burada, depremi izleyen arkadaşlarım da farkındalar. Hava çok soğuk. Belli yerlerde duruyorlar. Belli evler, belli kişilere yerleri açıyorlar ama dışarıda kalan, arabada kalan, geceyi arabada geçiren çok sayıda Malatyalı var. Malatyalıların büyük bir kısmı Malatya’dan ayrılmış” dedi.

Kendilerine aktarılan en temel sorunun çadır eksikliği olduğunu belirten CHP lideri şunları dile getirdi:

Bize aktarılan temel sorun çadır. Hava çok soğuk. Bütün deprem bölgelerine çadır gönderilmesi lazım. İnsanlar acı çekiyorlar soğuktan. Türkiye’de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum, elinize çadır stoğunuz varsa lütfen büyükşehir belediye başkanlarımıza ulaştırın, kaç çadır varsa satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz.

Hâlâ çadır sorunu çözülemiyorsa demek ki bir sorunumuz var. Nasıl oluyor da bu kadar hazırlıksız davranabilirler akıl alacak şey değil.

İnsanlar zaten depremin acısını yaşıyorlar bir de böyle bir sorunla karşı karşıya kalmaları üzüntü verici.

‘Koordinasyonsuzluk sorunları beraberinde getiriyor’

Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke, sorunları çözebilecek imkanları var ama maalesef koordinasyonsuzluk sorunları beraberinde getiriyor. Hükûmete çağrı yaptım, benim seslenmem vatandaşın acılarını duyurmak içindir. Vatandaşın derdini bilsinler. Bu ülkede çadır stokları nasıl olmaz, Kızılay’ın, AFAD’ın çadır stokları nerede? Bunların önceden düşünülmesi gerekirdi.

Hükûmete çağrı yapıyoruz; bu sorunu çözün. Elinde çadır olan hangi işletme varsa da bize bildirsin, satın alacağız, deprem bölgelerine göndereceğiz.”

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Malatya’dan Diyarbakır‘a doğru yola çıktı..

You may also like

Comments

Comments are closed.