2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Deprem günü Ramazan ihalesi: Binlerce insan yardım beklerken bunlar ihale vermekle meşgullermiş

0
Fotoğraf: 8 Şubat 2023'te Gaziantep– Fotoğraf: Jiyan Erkılınç

6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin gölgesinde gerçekleştirilen kamu ihalelerinden bir yenisi daha belgelendi. AKP’li Fatma Şahin idaresindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin depremin yaşandığı gün, “Ramazan iftar yemekleri hazırlanması ve dağıtılmasıihalesi düzenlediği ortaya çıktı.

BirGün‘den Mustafa Bildircin‘in aktardığına göre; Antep’in de depremden etkilenen kentlerin arasında yer aldığına dikkati çeken Antep Şahinbey Belediye Meclisi‘nin CHP’li üyesi Hasan Şencan, deprem günü ihale düzenlenmesine tepki gösterdi.

Antep’te depremzedeler hem aç, hem açıkta
Antep: Enkazdaki vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor, barınma sorunu çözülemedi 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında yemek pişirilmesi ve dağıtılmasına yönelik 9 Ocak’ta ihale açtı. İhale duyurusunda, ihalenin 6 Şubat günü gerçekleştirileceği ve ihaleye son teklif saatinin 14.00 olduğu belirtildi.

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 9 Ocak’ta duyurduğu ihale tarihinden geri adım atmadı. Çok sayıda kamu idaresi, “Mücbir sebep” nedeniyle ihalelerini iptal ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ihale komisyonu, Ramazan ayında pişirilecek yemeklere talip olan şirketlerin tekliflerini değerlendirmekle meşgul oldu.

22 Mart’ta yayımlanan sonuç ilanına göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Merve Global Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret isimli şirket ile 5 milyon 500 bin TL’lik anlaşma yapıldı. İhalenin sözleşmesinin 17 Mart’ta imzalandığı bildirildi.

Yaşananlara tepki gösteren CHP’li Hasan Şencan, “Binlerce ev yıkılmış, binlerce insan vefat etmiş, binlerce insan enkaz altında yardım beklerken bunlar o ara ihale vermekle meşgullermiş” dedi. Deprem sabahı yalnızca Türkiye’de değil, çok sayıda ülkede de seferberlik ilan edildiğini kaydeden Şencan, şunları söyledi:

“Deprem sabahı bizim yerel yöneticiler en iyi bildikleri işi yapmakla meşgullermiş. Bugünleri kayda geçiriyoruz. Yok öyle, ‘Doğal afet, büyük deprem’ diyerek bahanelerin arkasına sığınmak. Afetler olağandır ama önlem almayan yöneticiler en büyük felakettir. Sorumluları bağımsız yargı önüne çıkarıp, tek tek cinayetten yargılanmasını sağlayacağız.”

You may also like

Comments

Comments are closed.