2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiyeVideo

Antep: Enkazdaki vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor, barınma sorunu çözülemedi

0
antep
Gaziantep - Fotoğraf: Jiyan Erkılınç

Video haber: Jiyan ERKILINÇ

*

Kahramanmaraş‘ta yaşanan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerden olumsuz etkilenen ve enkaza dönen yüzlerce binanın bulunduğu Gaziantep‘te arama kurtarma çalışmaları 57. saati geride bıraktı. Kent genelinde 581 bina yıkıldı. Bu binalarda şu ana kadar gelen bilgilere göre 481 vatandaş yaşamını yitirirken 3 bin 750 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Gaziantep’te Güvenevler Mahallesi‘nde bulunan altı bloklu Ayşe Meryem Polat sitesinin dört bloğu yıkıldı. Ekipler bir yandan iş makineleri vasıtasıyla moloz yığınlarını kaldırırken arama kurtarma ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

Gaziantep’te arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sosyal tesisler tamamen halka açıldı. Binalardan uzak geniş alanlarda da çadırlar kurulmuş halde. Ancak hala erzak, su gibi temel gıdaların eksikliği yaşanıyor. Bunun bir sebebi de doğal gaz ve su kesintileri. Antep’in suyu da Maraş’tan geldiği için su kesintisi yaşanıyor. Ancak su ihtiyacı giderilmeye başlandı.

Antep’te çadır eksikliği de yaşanıyor ama farklı ülkelerden gelen desteklerle birlikte çadırlar daha fazla kurulmaya başlandı. Öte yandan insanlar daha çok arabalarda kalıyor. Bu hem dinlenmelerine engel oluyor, hem de psikolojik olarak durumlarını zorlaştırıyor, uyuyamıyorlar. Barınma sorunu devam ediyor.

antep

Gaziantep – Fotoğraf: Jiyan Erkılınç

ATM‘lerden para çekilemiyor. Sosyal medyada ise Gaziantep için ücretli yemek dağıtımı yapıldığına dair iddialar sahada bir gerçekliğe işaret edemiyor.

OHAL ilan edilen illerden biri Antep’te hastanelerde yalnızca depremzedeler için acil servisler açık, diğer servisler ise kapatılmış durumda.

Antep’te yeterli ekip olduğu belirtiliyor ancak Adıyaman ve Hatay gibi enkazların yoğun olduğu yerlerde yetersizlik var.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.