Uncategorized

Davulcunun cevap hakkı

0

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi ailenin evinin taşlanmasına neden olan olayın taraflarından davulcu Mustafa Evşi, sessizliğini bozdu. Evin önündeki olaylarda yer almadığını belirten Evşi, “Bu davanın içinde yokum. Olayda Alevilik-Sünnilik davası da yok” dedi.

Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi ailenin evinin taşlanmasına neden olan olayın taraflarından Ramazan davulcusu Mustafa Evşi, açıklamalarda bulundu.

Davulcu Mustafa Evşi, Evli ailesinin 5-6 ferdinin kendisine saldırdığını iddia etti. Kemer ve taşlarla darp edildiğini ileri süren Evşi, ailenin kendisini tehdit ettiğini de öne sürdü.

Ortalığı karıştırmak isteyenler bulunduğunu ifade eden Evşi, “Yalan yanlış kelimeler söyleniyor” dedi.

“Burada Alevilik-Sünnilik davası yok”

Evi taşlayan grup arasında olmadığını vurgulayan Evşi, o saatlerde karakola gittiğini kaydetti.

Mustafa Evşi, hastaneden darp raporu aldığını belirterek, “Savcılıkta, jandarmada dilekçemde olayı anlattım. Benim davam bitmiş. Ben kesinlikle bu davanın içinde yokum” dedi.

Olayın mezhep çatışması olmadığını dile getiren Evşi, “Burada kesinlikle Alevilik-Sünnilik davası da yok, olamaz da. Biz hepimiz kardeşiz, kardeş olarak kalacağız. Sürgümüzün adını kesinlikle lekelemeyelim, kötülemeyelim bu bize yeter” diye konuştu

You may also like

Comments

Comments are closed.