Köşe Yazıları

ÇİAT Yani Çocuklar İçin Adalet Takipçileri

0

2 ağustos 2010 tarihi, son bir kaç yılını, dili dini , siyasi düşüncesi ne olursa olsun, aynı düşünce de biraraya gelerek mevcut kendi görüntülerini bırakarak aynı düşüncede biraraya gelen 6880 kişi için , buruk ama asla unutamayacakları bir tarih olarak yazıldı. Zira yasanın meclisden geçmesinden sonra ÇİAÇ baştan öngördüğü üzere kendini lağvetti. Eğer uzun soluklu yollarda birlikte yürürsen, ayrılık kekremsi bir tat bırakıyor ağızda. Yeni yollara çıkacağınızı bilseniz de, alışkanlıklara, dostlara veda etmek hiç de kolay değil özünde. Öyleydi işte, herşeye biraz öfkeli, biraz buğulu, biraz melonkolik. Veda’ya hazır değildik. Ama oluverdi, çocuklar saliverilmeye başlandı. Bizlerse başka yollara çıkmaya karar verdik, istemsizce.

Bazılarımız için bu veda çok kolay kabullenilmedi ve yapılan bir çağrıyla bundan sonraki süreçleri takip etmek adına, rehabalitasyon yapabilmek adına, aileleri ve çocukları bilinçlendirmek adına, çocuk ceza kanunlarını konuşmak üzere, bir grup arkadaş yeniden biraraya gelme kararı aldık.Adını Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları yani ÇİAT koyduk. Twitter da ve face de  sayfalarımı oluşturduk, yakında logomuz bitmiş olacak.Şimdilik azız ama yeni katılımlar var, gerçekten yürek koyan arkadaşlar var,ev ben asıl işimizin şimdi başladığına inananlardanım, eğer siz de öyle düşünüyorsanız, tek yapacağınız bana yani [email protected] adresine bir mail atmanız, hepsi bu.

ÇİAT’da görüşmek üzere. Sevgilerimle.

ÇİAT yapısına bakacak olursak

ÇİAT’ın  tıpkı  ÇİAÇ gibi hiyerarşisi yoktur.

Sözcüsü yoktur.

Hiçbir siyasi parti. Örgüt yada derneğin arka bahçesi değildir, olmayacaktır. Herkes ÇİAT dahilinde ÇİAT la ortak adım atar ama asla kendi siyasi propangasını yapamaz. Kişileri buradan örgütlemeye kalkamaz. Siyasi duruşu yoktur.

ÇİAT TMK Mağduru çocukların yaşadıklarını kapsar.

ÇİAT ın finans kaynağı yoktur.

ÇİAT’ın kurumsallaşma hedefi yoktur. Süreç tamamlandığında kendini lagvedecektir.

ÇİAT ÇİAC ın devamı ama uzantısı değildir. ÇİAT’ın bünyesinde de bir belgesel ekibi mevcuttur ve uzun vadede süreci böyle de aktarmayı düşünmektedir.

ÇİAÇ daki her birey ÇİAT’a katılmamıştır. Tamamen gönüllük üzerine hareket etmektedir. Kimse diğerinden daha önde yada geride değildir.

You may also like

Comments

Comments are closed.