Doğa MücadelesiManşet

Büyüknohutçu cinayetini anlatan belgeselden ilk görüntüler yayınlandı

0

Antalya Finike‘de mermer ocaklarına karşı doğayı savunurken 9 Mayıs 2017’de yaşadıkları dağ evinde öldürülmüş halde bulunan 61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu‘nun hikayesi ve dava sürecinde yaşananlar belgesel oluyor.

SLOT Media tarafından hazırlanan belgeselin teaser’ını, çiftin kızları Emine Büyüknohutçu paylaştı.

Çiftin cinayetine dair ayrıntıları ve sonrasında yaşananları detaylarıyla aktaran belgeselde, çiftin ölü bulunduğu evin, karşı durdukları mermer ocağının görüntülerinin yanı sıra, pek çok tanığın ve cezaevinde şüpheli şekilde ölen tutuklu tek sanığın görüntüleri de yer alıyor.

İlgili haber: Büyüknohutçu çifti ölümlerinin beşinci yılında anılıyor: Azmettiriciyi yargıla!
İlgili haber: Büyüknohutçu çiftinin katledilmesi AYM’ye taşınıyor

Finike yöresindeki taş-mermer ocaklarına karşı açtığı davalar ve yürüttüğü ekoloji mücadelesi ile tanınan Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çifti 9 Mayıs 2017 tarihinde Kızılcık Yaylası’ndaki evlerinde öldürülmüştü.

Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan yakın bir köye yeni taşınmış olan Ali Yamuç, cinayetleri mermer şirketinden birilerinin azmettirmesi sonucu para için işlediğini itiraf etmişti.

İlgili haber: Bu dava burada bitmez – Erol Malçok

Cezaevindeyken mermer şirketine yazdığı ve cinayetler için kendisine ödeneceği sözü verilen paraları isteyen notu ele geçirilen Yamuç’un eşi de cinayetlerde rolü olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Tutulduğu Elmalı Cezaevinden “güvenlik” gerekçesiyle Alanya L Tipi Cezaevine gönderilen Yamuç’un, bir süre sonra burada kendini asarak intihar ettiği açıklanmıştı.

İlgili haber: Dört yıldır gerçekleşmeyen adalet – Erol Malçok

Katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, yargılandığı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Cinayete yardım etmek” suçundan beraat etti.

Büyüknohutçu çiftinin cinayetiyle ilgili dosya hala Yargıtay’da.

Mahkeme, dosyadaki bir tanığa dayanarak, Ali Yamuç’un olay gününden önce görüştüğü iddia edilen siyah cipli bir kişiyle görüşmesinden yola çıkarak azmettiriciler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Buna dayanarak soruşturmanın derinleştirilmesi için Finike Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunuldu.

Fakat soruşturma yenilenmedi ve azmettiriciler yönünden takipsizlik kararı verildi. Bu karara da itiraz edildi.

Çiftin kızları Emine Nohutçu şöyle diyor:

Cinayetlerin üstünün baştan beri eksik soruşturmayla örtüldüğü, arkasında kimler olduğu ortaya çıkarılmadığı inancını taşımaktayız. Bu nedenle soruşturmanın yeniden açılması gerekmektedir.”

Emine Büyüknohutçu’ nun başlattığı “Adalet arayışımıza devam ediyoruz! Azmettirici yargılansın” kampanyasına buradan ulaşılabilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.