Spor

Bunlar sahalarımızda görmek istediğimiz hareketler

0

2011 – 2012 Futbol Sezonu başladı. Yenilenler oldu, kazananlar oldu, sürprizler yaşandı, favoriler sürpriz puan kayıpları yaşadı. Hepsi boş. Haftanın kazananı henüz Pazartesi akşamı oynanacak olan Fenerbahçe – Orduspor maçının başlama düdüğü çalmamasına karşın şimdiden belli. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un taraftar grubu Boz Baykuşlar.

Taraftarsız takımın bir avuç taraftarı olarak son birkaç yıldır futbolumuza renk getiren Boz Baykuşlar ilk haftaya damgalarını vurdu. Atatürk Olimpiyat stadında oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor – Galatasaray mücadelesi sırasında televizyon kamerelarına takılan 2 pankartları aylardır futbolun üzerine çöken karabasan bulutlarının bir anda dağılmasını sağladı.

Burdan çıkış yok çünkü trafik çok

Atatürk Olimpiyat stadının konumu nedeniyle bir türlü üstesinden gelinemeyen trafik sorunu hepimizin malumu. Stadın açılışı için yapılan Galatasaray – Olimpiakos hazırlık maçını yaşayanlar halen çektiklerini -bu satırların yazarı dahil- anlatır durur. Boz Baykuşlar aslında bir nefret söylemi içeren “Burası bilmem ne stadı,  burdan çıkış yok” tezahüratını kullanmışlar pankartlarında. Asıl anlamı ile futbol şiddetini ve tahammülsüzlüğü içeren bu slogan onlar tarafından dile getirildiğinde trafik sorununa dikkat çeken bir feryat olmuş çıkmış. “Burası Olimpiyat burdan çıkış yok. Çok trafik oluyor

Sayımız az Sesimiz kısık İdare edin

Boz Baykuşlar kullandıkları diğer pankartda kendi elzem sorunlarını dile getirmişler. Bir avuç taraftar olmanın menfi psikoljisini tersyüz edip bunun çözüm yolları üzerine düşünmüşler ve ortaya göreni hem gülümseten hem de binlerce taraftar olsalar dahi bu denli ses çıkartamayacakları bir espri ortaya çıkmış. Kendilerini bir kez daha Yeşil Gazete ekibi olarak tebrik ediyor, önümüzdeki maçlarda da futbolumuzun çehresine daha fazla gülümseme katacaklarına yürekten inanıyoruz

Bunu saymadık ilk hafta iptal de Federasyon

Tanınmış mizah yazarı Birol Güven ise twitterdan dile getirdiği bir temenni ile futbolumuza ilk haftada sinen sempati ortamının bir başka unsuru oldu. Beşiktaş taraftarı olarakta bilinen Güven, hem Beşiktaş’ın hem Galatasaray’ın maçlarını kaybetmesi, Trabzonun da berabere kalması üzerine TFF’nin “ben yaptım oldu” tavrını da ti’ye alan bir twit gönderdi.

birolguven Birol Güven

Hadi be Federasyon. Bu sene bu kadar saçma işler yaptın, gel şu birinci haftayı da saymayalım.Toplanın yarın, ilk haftayı saymıyoruz deyin.”
(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.