Hafta SonuKöşe YazılarıManşetYazarlar

Bugünlerde bayramı kutlamak!

0

Türkiye’de afet konutları, mahalleleri, yolları vb. gibi ‘büyük’ işlerin yapılması buyruğunun verilmesi, gerçekte bunların belirli şirketlere ‘ihale edilmesi’, depremzedeler için verilen çadır ve daha da önemlisi konteyner ve sağlıklı temiz içme suyu sözünü tutmaktan çok daha kolay.

Depremzedelere uygun ve yeterli sayıda konteyner, temiz içme suyu, sağlıklı ve güvenli bir yaşam ortamı, genel ve kişisel hijyen (özellikle hamile kadın, kadın, çocuk ve yaşlılara), nitelikli yeterli beslenme vb. olanaklarını eksiksiz sunmak ve sorunlarını çözmek ise, titiz, incelikli, ayrıntılı, yansız, denetimli bir uygulama ve kendini adama yaklaşım ve felsefesi gerektirdiği için, Türkiye’de öteden beri (önceki deprem ve sel-taşkın-su basması vb. afet ve felaketlerinden de iyi bildiğimiz gibi) çoğunlukla ülkeyi yönetenlere zor ve/ya da önemsiz gelmiştir.

Büyük sözlere rağmen yaralar sarılamadı

Ülkede 6 Şubat 2023’ten beri ve bu Bayram sabahında da hala yaşananlar, işte afet/felaketlerin yönetilmesinde, bırakın afete hazırlıklı olmayı (risk yönetimi), krizi yönetmek ve “yaraları sarmak” aşamalarında da başarılı olunmadığının çok açık göstergeleridir.

Bu konularda çok konuşulmasına ve büyük sözler edilip büyük sözler verilmesine karşın durum şu anda ülkede tam da böyle!

Yaralarımızı birlikte en kısa sürede sarabilmek dileğiyle, Ramazan Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve gönenç dilerim.

*

Not: Fotoğraflar önceki gün gerçekleşen Pazarcık hortum olayının yarattığı hasarı gösteriyor.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.