Bugün 15:00’de Galatasaray Üniversitesine

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binasının yanmasının ardından binanın geleceği ile ilgili endişelen öğrenciler imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına katılmak için change.org/tr/kampanyalar/gsuyaniyor-gsüotelolmasin-restore-edilerek-tekrar-okul-olarak-kullanılsın

Sosyal medyada, yangının ardından binanın “otel”e dönüştürülmek istenebileceğine dair endişeler dile getirilirken, öğrenciler okulun neden yandığının aydınlatılmasını ve restore edilerek yeniden üniversite olarak kullanılmasını istiyor. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, bugün saat 15:00’te yanan binada toplanarak “GSÜ Yanıyor, GS uyanıyor” eylemi ile bu isteklerini dile getirecek.

Change.org’da başlatılan ve Kültür Bakanlığı’na hitaben yazılan imza metninde şöyle deniyor:

“Yıllardır öğrencisi olduğum okulum, yılların tarihe şahitlik eden binası göz göre göre yanıyor.

Yangın henüz sönmeden otele dönüştürülmesi ihtimalinden söz edilmeye başlandı bile. Canlı yayına çıkan bir öğrenci, okula binanın otel yapılmasıyla ilgili tekliflerin geldiğini söyledi.

Durumun vahametini anlamak için tarihçi olmaya gerek yok. Geçmişin izlerinin hızla silindiği, binaların “yangın” yoluyla dönüşüme uğrayarak ticarileştiği bir zamanda yaşadığımızın farkındayız.

İçindeki bütün bilgi birikimi, belgeleri, süslemeleriyle yok olan binanın otele dönüştürülmesi acımızı ve tarihimizi bir kat daha yok edecek.

TC. Kültür Bakanlığı’nın ve Galatasaray Üniversitesi’nin derhal bir açıklama yaparak binanın geleceği hakkında endişelenen öğrencileri, hocaları, tarihçileri ve duyarlı vatandaşları bilgilendirmesini, binanın gelecekte de okula ait kalacağının ve hiçbir şartla otel ya da benzeri ticari bir amaçla kullanılmayacağının sözünü vermesini talep ediyorum.”

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR