EğitimManşetTürkiye

GSÜ akademisyenlerinden Boğaziçi’ne destek: Üniversite BOyUN eğmez

0

Galatasaray Üniversitesi‘nden (GSÜ) akademisyenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Melih Bulu’yu atamasına tepki göstermek ve bir ayı aşkın süredir gerçekleşen protestolara destek olmak için bir açıklama yaptı.

“Üniversite BOyUN eğmez” yazılı pankartın arkasında bir araya gelen akademisyenler “Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına katılıyoruz” dedi.

Bu atamanın meşru olmadığının belirtildiği açıklamada “Üniversiteler, bilim üreten ve kamu hizmeti veren kurumlardır. Bir üniversitede yeni bir fakülte/bölüm/enstitü açılması ve kadroların düzenlenmesi siyasi kararlara göre değil, bilimsel ölçütlere göre belirlenmelidir” ifadeleri yer aldı.

‘Talepleri taleplerimizdir’

Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle akademik özgürlüğü ve özerk-demokratik üniversiteyi savunmak için hareket ettiğini belirten akademisyenler “Bu mücadeleyi koşulsuz olarak destekliyoruz. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de taleplerimizdir” dedi. Açıklamada şu talepler dile getirildi:

Bu yersiz atamanın derhal geri çekilmesini, rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesini, anayasal haklarını kullanan öğrencilere yönelik polis müdahalesinin durdurulmasını ve gözaltında, tutuklu veya ev hapsinde olanların bir an önce serbest bırakılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Başta LGBTİ+’lar olmak üzere, öğrencileri ve akademisyenleri hedef alan her türlü nefret söylemine; ayrıştırıcı ve ötekileştirici dile karşı duruyoruz. Üniversitelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz!

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.