Bu dosya formatının çıktısını alamıyorsunuz!

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) PDF benzeri yeni bir dosyalama formatı hazırladı. Yeni dosyalama formatının en önemli özelliği, bu dosyaların çıktıların alamıyorsunuz. Böylece kağıt ısrafı önlenmiş oluyor.

Dünya’da her gün yaklaşık 1 milyon ton kağıt harcanıyor!

Dünya’da her gün yaklaşık 1 milyon ton kağıdın harcandığını belirten WWF, aşırı tüketimin doğal yaşamı, ormanları ve ormanlardan geçimini sağlayan insanların hayatını tehtid ettiğini belirtiyor. Ayrıca  kağıt kullanımındaki aç gözlülük iklim değişikliğini de tetikliyor.

WWF, ormansızlaşmaya ve sürdürülebilir olmayan kağıt tüketimine dikkat çekmek için .wwf uzantılı bir dosya formatı yaratma ihtiyacı hissetmiş. Açık kaynak koduyla üretilen bu programı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. .wwf uzantılı dosyalar tüm PDF okuyucu programlar tarafından da açılabiliyor.

Dosya formatını http://www.saveaswwf.com/en/ internet sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Kullandığınız kağıtların nasıl üretildiğini görmek ister misiniz?

WWF, kağıt tüketimindeki aşırılıklara dikkat çekmek için bir de internet sitesi hazırlamış. http://checkyourpaper.panda.org/ adresinden tükettiğiniz kağıdın nasıl üretildiğini ve doğaya verilen zararları görebiliyorsunuz.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR