EğitimManşetMedya-İnternetTürkiye

Boğaziçi protestoları 2 Şubat tarihli gazete manşetlerinde nasıl yer aldı?

0

Ana akım medyada yer alan birçok gazete, Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak atanan Melih Bulu‘ya yönelik protestolarda dün yaşanan polis müdahalesini ve 159 öğrencinin gözaltına alınmasını görmezden geldi.

Protestolara yönelik tepkiler tüm sosyal medyanın gündemine oturmuş, “Aşağıbakmayacağız” ve “BoğaziçiAblukada” etiketleri uzun süre boyunca en çok paylaşım yapılan etiketler arasında yer almıştı.

Yaşanan olaylara 2 Şubat tarihli gazetelerinin ilk sayfasında yer veren gazeteler sadece Cumhuriyet, Birgün ve Sözcü oldu. Gazetelerde protestolar “Boğaziçi direniyor”, “Boğaziçi baskını”, “Boğaziçi Üniversitesi’nde 159 gözaltı” başlıklarıyla verildi.

Yeni Akit, Karar ve Yeni Şafak gazeteleri ise Boğaziçi Üniversitesi’ni protestolar üzerinden değil, Boğaziçi Üniversitesi İslami Araştırmalar Kulübü (BİSAK) üyelerinin “öğrenciler tarafından fişlendiği ve listenin akademisyenlerle paylaşılacağı” iddiası üzerinden gördü.

Bu haberlerde başlık olarak “Soros’un çocuklarından skandal fişleme” ve “Fişleme böyle deşifre oldu”, “Boğaziçi’nde fişleme rezaleti” ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet ve Milliyet gazeteleri ise protestolara ilişkin anasayfalarında çok küçük bir yer ayırdı. Başlıklarda ise “Boğaziçi’nde 159 gözaltı” ve “Boğaziçi eyleminde 159 gözaltı” ifadeleri kullanıldı.

Bu gazeteler dışında aralarında Sabah, Akşam, Türkiye Gazetesi, Posta, Takvim gibi gazetelerin bulunduğu diğer basılı yayınlar Boğaziçi protestolarına gazetelerinde yer vermedi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.