ManşetEğitimTürkiye

Boğaziçi hakkında Clubhouse’ta yayın yapan üç moderatöre ev baskını

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Melih Bulu’nun atanması üzerine başlayan protestolar hakkında Clubhouse uygulaması üzerinden yayın yapan üç moderatörün evleri siber suç ekipleri tarafından basıldı.

Uygulamadan yayın yapan kişiler ifade vermek üzere evlerinden alındı. Buna ek olarak Ömer Atagül isimli bir kişi de Twitter’da yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı.

Kelepçesiz Akademi tarafından yapılan paylaşımda “Dün clubhouse uygulamasında anayasal hakları olan ifade özgürlüğünü kullanan arkadaşlarımız bugün siber suçlar tarafından ifade vermek üzere evlerinden alındılar. Özgür düşünce ve özgür söz üretiminin ifadesi alınamaz” denildi.

Gerekçe ‘arkadaşlarımızı serbest bırakın’ yazmak

Öğrencilerin avukatlarında Ali Gül, yaptığı paylaşımda “Bu sabah Clubhouse’da Boğaziçi ile ilgili yayın yapan dört arkadaşımızı daha almışlar. Şimdi Vatan Emniyet’e geldim” dedi.

Alınan kişilerden Ömer Atagül’ün ifadesine gireceğini belirten Avukat, “Ömer ‘Arkadaşlarımızı serbest bırakın’ yazdığı için halkı galeyana getirmekle suçlanıyor” açıklamasında bulundu.

Suçlandığı diğer tweetlere de paylaşımında yer veren Avukat Gül “Rezillik yani şunlar için gelip burada ifade vermek. Savcının talimatını bekliyoruz şimdi. Umarım serbest kalmasının dışında bir talimat vermez” tepkisini gösterdi.

Melih Bulu’ya yönelik protestolarda 1 Şubat günü Hisarüstü’nde gerçekleştirilmek istenen eylemde 159 kişi, 2 Şubat günü Kadıköy’deki eylemde ise 105 kişi gözaltına alınmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.