EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi akademisyenlerinden rektör protestosu: Sırtlarını rektörlük binasına döndüler

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla üniversite dışından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya akademisyenlerden de tepki geldi.

Mavi cübbelerini giyen akademisyenler, rektörlük için yapılan devir teslim töreninde Güney Kampüs‘te bulunan rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto ettiler.

Akademisyenler 3 Ocak tarihinde de kurum dışından rektör atanmasına karşı yazılı bir metin çıkarmışlardı. Açıklamada “Rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Neler yaşandı?

1 Ocak tarihinde daha önce AKP Milletvekili aday adayı olduğu öğrenilen Mehmet Bulu kayyım olarak Boğaziçi Rektörlüğü’ne atanmıştı.

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi. Basın açıklaması okuyan grup, Kuzey Kampüs’e yürümüş ve burada bir forum gerçekleştirmişti.

Sonrasında sayısı bini bulan kitle Güney Kampüs’e ilerleyerek Rektörlük binasına yürümek istemiş, polis engeliyle karşılaşmıştı. Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

5 Ocak Salı günü ise protesto gerçekleştiren en az 16 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınmışlardı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.