KentManşet

Boğaz’a nazır oteller, rezidanslar ve yalılar: Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı projesine başlıyor

0
Torunlar GYO
Fotoğraf: Torunlar GYO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı olan ve İstanbul Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyum arazisi üzerine yaptığı inşaatta 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle bilinen Aziz Torun, İstanbul Boğazı’nı katledecek bir rant projesine başlıyor.

Aziz Torun’un sahibi olduğu Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Beykoz Paşabahçe Mahallesi’nde bulunan ve İstanbul Boğazı’nın en kıymetli bölgeleri arasında sayılan eski Tekel Fabrikası arazisini 2012’de özelleştirmeyle aldı. Torunlar GYO şimdi de İstanbul Boğazı’ndaki bu araziye milyonlarca lira değerinde otel, rezidans ve yalılar inşa edecek.

BirGün‘den İsmail Arı‘nın aktardığına göre; Torunlar GYO’nun hazırlattığı raporda  arazinin güncel değeri yaklaşık iki milyar TL olan araziye en çok üç katlı yapıların inşa edileceği belirtiliyor.

‣Kanal İstanbul çevresini bölüşenler: Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı, Erdoğan Bayraktar…
Kanal İstanbul’daki malikler gizlendi
İmamoğlu: ‘Kanal’ bir emlak projesi, İstanbul bunu kaldıramaz
“Asansör mesai saati dışında kullanılıyordu”

Torunlar’ın yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağı arazi ise toplam 70 bin metrekare büyüklüğünde. Araziye yaklaşık 45 bin metrekare alanlı bir otel inşa edilecek. Şirketin hazırlattığı raporda, “Konut olarak tasarlanan bloklardan Boğaz’a cepheli beş adedinin bir bütün halinde yalı olarak, diğer beş blokun ise kat bazında rezidans daireler şeklinde pazarlanacak. Arazinin Boğaz kenarında olması, manzaralarının bulunması ve yüzölçümü büyüklüğü dikkate alındığında ‘otel’ projesi geliştirilmesinin en uygun strateji olduğu düşünülmektedir” denildi. Böylece proje kapsamında yalı ve rezidansların dışında bir de 129 odalı bir otel yapılacak.

Proje inşaatının iki buçuk yıl süreceği, bu yıl yüzde 30’unun, 2024’te yüzde 40’ının, 2025’te ise geri kalan yüzde 30’unun yapılacağı, otelin 2025 yılı ortasında hizmete gireceği ifade edildi. Boğaz’ı betona boğacak bu projenin inşaat ruhsatlarının ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) AKP döneminde alındığı öğrenildi.

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.