Yeşillerden

Bodrum’da “4 Adalet Gelecek” paneli

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı 21 Nisan Pazar günü Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda “4 Adalet Gelecek” konulu panelini yaptı.

Açılış konuşmasını Parti Meclisi Üyesi Erol Katırcıoğlu yaptı. Katırcıoğlu konuşmasına ‘Adalet’ konusuyla giriş yaptı. Konuşmasına ‘4 Adalet’ konusuyla giriş yapan Katırcıoğlu, “Sermaye ulus devletin dışına çıktıkça bunun paralelinde yõnetimde aynı oranda dışarı kayıyor. Küresel dünyada hızlı büyüme ulus devlet yöneticilerinin işini zorlaştırıyor. Kısacası kapitalizmde kusurları azaltmak için çok katılımlı kararlar almamız lazım. Bunun da temsilcilerle değil toplumun bireylerinin de katılımı ile sağlanması gerekir. Paranın öneminin azalmasına sebep olacak değişimler sağlamalıyız. Kooperatifler oluşturarak karar mekanizmasının içindeki insanların sayısnı arttırmak gerekir. Yaşadımız toplumun içinde ki kimliklerin üzerinden yapılan siyesetin yeni mağduriyetler oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Panelin ikinci konuşmacısı Ümit Şahin konuşmasında ekolojik krize dikkat çekerek “İklim değişikliğini iyi algılamak lazım. Dünyada şu anda fillerin maruz kaldığ bir soykırım yaşanıyor. Son iki yıl içerinde 150 bin olan fil sayısı 2 bine düştü. Bu örneği çarpıcı bir örnek olduğu için ifade ettim. Çevre adaletinin bozulmasının sonucunda her yıl Hindistan’da 100 bin kişi olüyor. Bunun en üzücü ve düşündürücü yanı urettikleri elektriği kullanamayan fakir insanlar ölüyor. Ortaya çıkan bu ekolojik adaletsizliğin liderliğide artık bu mağduriyeti yaşayan insanların elinde yürütülüyor” diye konuştu.

(Arena Bodrum.com)

More in Yeşillerden

You may also like

Comments

Comments are closed.