Spor

Biracılar Final-Four için

0

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında deplasmanda Olimpiakos ile karşılaşıyor.

Anadolu Efes karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde seride durumu 3-2’ye getirerek Londra’da düzenlenecek Final Four organizasyona katılma hakkı kazanacak. Lacivert beyazlılar karşılaşmadan mağlup ayrılırsa Avrupa’ya veda edecek. Anadolu Efes Olimpiakos ile bugüne kadar oynadığı 24 karşılaşmada 12 galibiyet ve 12 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes serinin ilk iki maçını Atina’da 67-62 ve 71-53 kaybettikten sonra İstanbul’da oynadığı iki karşılaşmada sahadan 83-72 ve 74-73 galip ayrılarak seride durumu 2-2’ye getirmişti.

Avrupa Arenası’nda 480. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 479 karşılaşmada 282 galibiyet ve 197 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 58,9) aldı.2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 232. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar bu kupada bugüne kadar oynadığı 231 karşılaşmada 125 galibiyet ve 106 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,1) elde etti.

Lacivert beyazlılar antrenör Oktay Mahmuti ile Avrupa Arenası’ndaki 167. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa Ligi’nde Mahmuti yönetiminde 166 karşılaşma yapan Anadolu Efes 102 galibiyet ve 64 mağlubiyet (galibiyet yüzdesi: % 61,4) aldı.

Barış ve Dostluk Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 21.45’de başlayacak ve NTVSpor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Özerhun: Hedefimiz Final-Four
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Olimpiakos karşılaşması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bilindiği gibi her iki takım da kendi evindeki ikişer maçı kazandı ve seride durum 2-2’ye geldi. Şimdi serinin en kritik maçı Atina’da oynanacak. Hedefimiz hep altını çizdiğim gibi Final Four’a ulaşmak. Bu hedefimize ulaşmaya da bir adım kaldı. Atina’da büyük bir mücadele ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bu saatten sonra sadece ve sadece galibiyeti düşünüyoruz. Olympiacos’u rakip sahada mağlup edip, ülkemize Final Four sevinci yaşatacağımıza inancım tam.”

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.