Spor

Beşiktaş’ın yeni futbol direktörü Zafer Önder Özen

0

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol direktörü olarak Önder Özen’le 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Akaretler’deki kulüp binasında düzenenlenen basın toplantısında konuşan Fikret Orman, Özen’le anlaştıklarını belirterek şunları söyledi: Teknik direktör, futbol direktörüne bağlı olarak çalışacak. Futbol direktörü de Yönetim Kurulu’na bağlı olacak. Futbol Diektörü, teknik direktör konusunda bir karar verecek, yönetim kurulu da bunu onaylayacaktır. Futbol A Takımı’nın hocasının işi Futbol A Takımı’dır…

“SAMET HOCA İLE ARAMIZDA BİR KIRGINLIK YOK”

Samet hoca Beşiktaş’ın önemli değerlerinden biridir. Beşiktaş’a da çok cesaretli bir şekilde gelmiştir. Çok belirsizlikler vardı, Beşiktaş ilk 10’a girer mi deniyordu. Şimdi bir başarı varsa bunun en önemli etkenlerinden biri teknik direktörümüzdür… Hocamız çok başarılı bir sezon geçirmiştir. Biz şu zamana kadar hiçbir hoca ile görüşmedik. Maalesef ki duygusal günler yaşanıyor. Biz Samet hoca ile bir görüşelim derken Samet Hoca Ahmet Kavalcı ile görüşerek artık kendisi yerine avukatı ile görüşmemiz gerektiğini söylemiş. Samet hocanın bundan sonra da değeri her zaman devam edecektir. Samet hoca hala Beşiktaş’ın hocası, işler kesinleşince Önder Bey ve ekibi çalışmalara başlayacaktır. Lig daha yeni bitti, biz de yeni yapılanmamıza başlayacağız. Geçen sezonki durumda değiliz. İzleme ekibimiz çok çalıştı. Artık bizim hangi mevkiiye kimi alacağımız şu anda hazır vaziyette. Yeni hoca ile de daha da şekillenecek.

SÖZLEŞME 3 YILLIK AMA…

Önedr Özen de basın toplantısında şöyle konuştu: “Türkiye’de sportif direktörlük kavramının altını çok dolduramadık. Bence zaten ‘sportif direktör’ diye adlandırmak doğru değil. Beşiktaş çok doğru bir yaklaşımla pozisyonumu ‘futbol direktörü’ olarak tanımladı. Ben altyapıyla da ilgileneceğim. Transfer bir bütünlük gerektirir. Bir scout departmanımız var, adını önümüzdeki günlerde Türkçeleştireceğiz. 18 ay sonunda Beşiktaş’ta istediklerimizi yapabilir miyiz? Bunu göreceğiz. Olmazsa kontratım çekmecelerde kalır, vedalaşırız. Lale devri gelene kadar biz çalışacağız. O devri bizden sonraki profesyoneller yaşasın.”

ÖNDER ÖZEN KİMDİR?

44 yaşındaki Önder Özen, futbola küçük yaşlarda Eskişehirspor altyapısında başladı. Eskişehir’deki amatör Adanırspor kulübünde de forma giyen Özen, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri’ni bitirdi. Gençlerbirliği’nin alt yapısında teknik adamlığa başlayan Özen 2002 ve 2008 yılları arasında Fenerbahçe altyapısında ve A takımında antrenör olarak görev yapmıştı. Bir dönem Polatlı Bugsaşspor’da da teknik direktörlük yapan Özen, son dönemde NTV Spor kanalında yorumculuk yapıyordu.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.