COP27Dünyaİklim KriziManşet

Başbakan Truss istemedi: Kral 3. Charles COP27’ye katılmayacak

0

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık Kralı 3. Charles, gelecek ay Mısır’da düzenlenecek COP27 İklim Zirvesi’ne katılmayacak.

İngiliz Sunday Times gazetesinde Başbakan Liz Truss’ın Kral Charles’a zirveye katılmamasını tavsiye ettiği yönünde bir haber yer almıştı. Bu habere cevap veren Saray, söz konusu tavsiyenin Kral tarafından istendiğini açıkladı.

Açıklamada, “Karşılıklı dostluk ve saygı çerçevesinde Kral’ın zirveye katılmaması konusunda mutabık kalındı” ifadelerine yer verildi.

Kral, geçtiğimiz ay tahta çıkmasından önce, her yıl gerçekleştirilen konferansa katılacağını belirtmişti.

Mısır COP27’de gündemin ilk maddesinin ‘iklim finansmanı’ olmasını istiyor
COP27’ye ev sahipliği yapacak Mısır, iklim riski altında

COP26’ya katılmıştı

Daha önce pek çok kez çevre sorunlarıyla ilgisini gösteren Kral, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için kampanyalarda da yer almıştı. 3. Charlas, geçen yıl İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 töreninin açılış töreninde de bir konuşma yapmıştı. 

Muhafazakar Milletvekili Tobias Ellwood, “sağduyunun hakim olacağını” ve Kral’ın Mısır’a gitmesine izin verileceğini umduğunu söyledi. Ellwood sosyal medya paylaşımında Kral Charles’ın çevre ve iklim değişikliği konusunda dünya çapında saygı duyulan bir ses olduğunu belirterek, “Onun katılımı İngiliz delegasyonuna ciddi bir otorite sağlayacaktır” dedi.

Zirve öncesinde İnsan Hakları İzleme Örgütü Mısır’ın çevreci grupların çalışmalarını ciddi biçimde kısıtladığını bildirmiş; Kahire ise bu raporun  “yanıltıcı” olduğunu savunmuştu. 

HRW: Mısır hükümeti COP27 öncesi aktivistleri baskı altına alıyor, Mısır: Akredite değiller

More in COP27

You may also like

Comments

Comments are closed.