Barcelona’dan rekor forma reklamı anlaşması

Katalan klübü, Katar Vakfı isimli kuruluşla 125 milyon sterlinlik forma reklamı anlaşması yapacağını açıkladı. Böylece Barcelona'nın para karşılığında formasını satmama geleneği sona ermiş olacak.

Katalan klübü, Katar Vakfı isimli kuruluşla 125 milyon sterlinlik forma reklamı anlaşması yapacağını açıkladı.

Böylece Barcelona’nın para karşılığında formasını satmama geleneği sona ermiş olacak.

Katar Vakfı’yla pazartesi günü imzalanacak anlaşma karşılığında Barselona bir yılda 25 milyon sterlin gelir elde edecek.

Bu miktar, dünya tarihinde görülen en yüksek forma reklam geliri.

Manchester United ve Real Madrid forma reklamından yılda 20 milyon sterlin civardında gelir elde ederken, Bayern Münih 23 milyon sterline forma reklamı satıyor.

Bu arada, Barcelona’nın son beş yıldır destek amacıyla, formasında bedelsiz olarak yer verdiği UNICEF’in logosu Barselona formasında yer almayı sürdürecek.

Her iki reklamın yer alması mümkün olmazsa, öncelik UNICEF’te olacak.

“Dünyadaki en yüksek marka değerine sahip futbol klübü”

Klüp dünyadaki en yüksek marka değerine sahip futbol klübü olduğunu söylese de Barcelona’nın ciddi bir borç yükü altında olduğu biliniyor.

Temmuz ayında açıklanan rakamlar Barselona’nın borcunun 369.5 milyon sterlin olduğunu ortaya koymuştu.

Yorumcular Katar Vakfı’ndan gelecek parayla klübün planladığı bazı transferleri gerçekleştirebileceği yönünde.

Transferleri yönlendirecek Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola’nın 2022 Dünya Kupası adaylığı sırasında Katar’ı resmen desteklemiş olması da dikkat çekici bir nokta.

Ticari reklam mı, değil mi?

Barselona futbol takımı tarihinde hiçbir ticari kuruluşun reklamını formasında taşımamış, ancak formasında destek amaçlı olarak, UNICEF gibi kar amaçlı olmayan örgütlerin reklamlarına yer vermişti.

Klüpten yapılan açıklama, Barcelona’ya yılda 25 milyon sterlin ödeyecek Katar Vakfı isimli kuruluşun kar amaçlı olmadığı yönünde.

Katar Vakfı, kendi internet sitesinde “Orta Doğu’da eğitim ve sağlık projeleri yürüten, kar amaçlı olmayan bir yardım vakfı” olarak tanımlanmış.

Vakfın müdürü Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned, Katar Emir’inin eşi, ve çift Katar’ın kazandığı 2022 Dünya Kupası evsahipliği kampanyasını yürütmüşlerdi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024’ün ilk dokuz ayında afetlerden kaynaklanan kayıplar 259 milyar doları aştı

Yılın ilk üç çeyreğinde iklim felaketlerinden kaynaklanan ekonomik kayıplar 258 milyar doların üzerine çıktı. Sigortalı kayıpların ise en az 102 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Borsada fosile yatırım finansal risk yaratıyor, öncelik yenilenebilir enerji olmalı’

BIST100 Endeksi’nin karbon riskine maruz kalma oranı yüzde 11,3 olarak açıklanan SEFİA raporunda, varlıkların piyasalardan kaynak sağlayamama riskine dikkat çekiliyor.

Yeşil Düşünce’den 14. Yeşil Ekonomi Konferansı: Türkiye yeşil dönüşümde nerede?

Yeşil Düşünce Derneği'nin gerçekleştireceği 14. Yeşil Ekonomi Konferansı', 4 Eylül'de Postane'de gerçekleştirilecek. Konferansta uzmanlar Türkiye'deki yeşil dönüşüm sürecinin tüm aşamalarını tartışacak.

Avustralya’da ev sahipleri iklim risklerinden sigorta masraflarını karşılayamaz hale geldi

Avustralya'daki ev sahiplerinin iklim krizinin risklerine karşı sigortaları artık karşılayamaz hale geldiğini ortaya koyan yeni bir rapor, iklim kriziyle bağlantılı doğal afetler nedeniyle artan sigorta primlerinin daha da artacağını söylüyor.

Almanlar balkonlarındaki güneş panelleri ile iklim krizine karşı mücadele ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan elektrik fiyatları, Almanya'da balkon güneş panellerine olan talebi arttırıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR