Doğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Bakan Ersoy, yürütmesi durdurulan Phaselis’teki inşaatta açılış yaptı

0

Peyzaj Mimarları Odası, Antalya‘nın Kemer ilçesinde bulunan, 1. Derece Sit bölgesindeki Phaselis Antik Kenti’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca verilen izin kapsamında yapılmak istenen inşaatlara karşı açtığı davayı kazanmış, Phaselis’teki inşaat için yürütmeyi durduma kararı verilmişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yürütmeyi durdurma kararı verilen inşaatı ziyaret etti. Ersoy’un ziyaretini eleştiren aktivistler yürütmenin durdurulması yönünde karar verilmesine rağmen yasadışı bir açılış gerçekleştirmiş olduğu için Ersoy’a tepki gösterdi.

Antalya 3. İdare Mahkemesi‘nde görülen davada geçen hafta çıkan kararda ‘Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi‘nin uygulanması halinde telafisi güç zararlar verileceği belirtilmişti.

‘Çıkarlarınızı koruyorsunuz’

Ancak 22 Nisan’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy inşaatın olduğu bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında bir aktivist Bakan Ersoy’a yürütmenin durdurulduğunu hatırlattı. Fakat aktivistin ifadelerinin ardından Ersoy’un yanıt vermeden uzaklaştığı görüldü. Aktivist Ersoy’dan sivil güvenlik görevlileri vasıtasıyla uzaklaştırıldı. Kendisine engel olan görevlilere karşı aktivist “Çıkarlarınızı koruyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi‘nin (TİP) Antalya milletvekili adaylarından olan Avukat Tuncay Koç ise 23 Nisan’da alanda bir açıklamada bulunarak Bakan Ersoy’a şöyle seslendi:

“Bir yerli olmak o yeri illa korumak anlamına gelmiyor. Çünkü siz sermayeyi besliyorsunuz. Sermayenin peşinden gidiyorsunuz. Doğal ve kültürel varlıkları ise görmezden geliyorsunuz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.