Spor

Aziz Yıldırım kendisini savundu

0

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor’da, Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onayın sorularını yanıtladı. İşte Aziz Yıldırım’ın katıldığı programdan önemli satırbaşları:

-Yönetimler seçim ile gelir seçim ile gider. Alex, Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman formülünü yazanlar bizlerle ilgili yorumlar yapıyorlar. Benimle konuşmayan insanlar, benimle konuşmuş gibi bir şeyler yazıyorlar. Twitter çıktı herkes bir şeyler yazıyor. Eskiden ekonomi servislerinde getir götür işleri yapanlar şimdi çıkmış beni tehdit ediyor. Türkiye’de sabah kalktığın zaman tebessüm etme imkanın yok. Fenerbahçe’de başkan, yönetim kurulu ve teknik heyet vardır. Fenerbahçe sadece bir futbol takımı değil. Biz bunu 10 yılda oluşturduk. Yine de lokomotifimiz futbol takımı. Bazıları bizi kendi imajımız dışında tanıtmaya çalışıyor. Alex 4-5 yıl önce bütün stat tarafından yuhalandı. O zaman ben Alex’e “git” deseydim böyle bir sorun olmayacaktı. Büyük yıldızların futbol hayatlarının sonuna yaklaşında egoları ortaya çıkıyor. Alex bizim bir değerimiz. Dostuna yazdığı bir tweeti böyle algılamamak lazım. Aykut Kocaman bu takımın patronu. Aynı zamanda sportif direktörümüz de Aykut Kocaman. İstediği şeyleri yapmaya çalışıyoruz ama bizi rahat bırakmıyorlar. Bunlar çok büyük şeyler değil. 60 maçın hepsinde Alex oynayacak diye bir şey yok. Bir iki maç oynamadı diye olanlar yakışmıyor. Alex ile bir problemimiz yok.

-Eskiden Fenerbahçe’de çalışmış kişiler bile Alex konusuyla iligli konuşuyor. Kırılmayacağı için Oğuz Çetin’i örnek veriyorum. Çıkıyor diyor “Alex oynamalı”. Kendisi de benzer sıkıntıları Ortega ile yaşamıştı. İkisini konuşturdum. Ortega’yı oynatacağım demesine rağmen oynatmamıştı.

Heykel konusu
– Ben Metris’te iken Alex heykelini gelip bana sormuşlardı taraftarlar. Ben “Yapın” dedim. Taraftar istediğini yapar. Ben bunlara karışmam zaten Alex’in heykeline karşı çıkmak bana bir fayda sağlamaz. Atatürk’ten başkasının heykelinin yapılması için öncülük yapmam.

– Üç yıl önce üç sezon üst üste şampiyon olacağız dedim. İlk sezon Trabzon’u yenemedik. Sonraki sene şampiyon olduk. Üçüncü sene tam Avrupa’yı domine etmiş bir kadro kurmuştuk. Başımıza 3 Temmuz süreci geldi. Aykut Kocaman takıma sahip çıktı. Oyuncular yıllardır kazanılamayan Türkiye Kupası’nı kazandı ve son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladık. Bence bu başarıdır.

“Elma mı alıyorsunuz”
Şimdi transferlere bakıyorum. Kuyt, Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı. Egemen milli oyuncu, Mehmet Topal’ı Valencia’dan aldık. Hasan Ali genç oyuncu onu aldık. Krasic’i herkes biliyor. Meireles Chelsea’nin’nin en iyi oyuncularındandı. Elma değil ki Meireles; ha diyince alasın. Bunları almak gerçekten çok zor. Başka takımlardan oyunculara soruyor hakkımızda kötü konuşuyorlar. Türkiye Aziz Yıldırım’dan önce kimi getiriyordu.

-Abdullah Avcı ile Selçuk İnan’ın kavgasını bu kadar büyütmenin ne anlamı var? Medya reyting uğruna bunları yaparsa olmaz.

– Serdar Ali Çelikel bizi eleştirmiyor, bizi karalıyor. Herkes tutarlı olsun.

– Roberto Carlos, bir sene sözleşmesi varken gitmek istiyorum dedi. Ailesel problemlerini anlattı. Tamam dedik, Fenerbahçe’ye 1 milyon dolar getirirsen gidersin dedik. Arkadaşlarımız çalıştı, böylece gitti.

– Alex’e attığı goller yüzünden efsane diyebilirsiniz. Ama Türkiye’de öyle alışkanlıklar oldu ki herkese efsane deniyor. Ben bu kelimelere karşı çıkıyorum. Ben Alex ile Aykut Kocaman’ın tartışmasında üzerime düşüni yaptı. Alex çıkıp iyi oynarsa bu Aykut Kocaman’ın başarısı olacak. Herkes hata yapabilir. Birkaç yıl önce bir Kayseri maçında Aykut Kocaman, Selçuk’u stoperde oynatmıştı. Maçtan sonra çıkıp hata yaptım dedi.

– Emre’yi dört sene önce ben istedim. Ama sonrasında çok gerginlik oldu. Zaman zaman ben onu korudum. Ama son sene yaşananlar artık bizi de gerdi. Trabzonspor maçında tekme atıyordu hakem kırmızı kart gösteremiyordu. Sonra mahkemede de konuştuk. Ben ona git yurtdışına rahatla dedim. Avrupa’da oynamak daha rahat. Emre Milli Takım’da yaptıkları Fenerbahçe’de yapsa bir hafta konuşulurdu.

Gaziantep maçı anonsu
O gün tribünde ne olup bittigini gördüm ben. 1. dakikada herkes ayni seyi bagiriyorsa, orada bir organize vardir. Ben bunu gördüğüm için anons yaptım. Yoksa Fenerbahçe’nin bayan taraftarlarının yaptıklarını biliyorum. 3 Temmuz sürecine en büyük darbeyi Manisa maçında onlar yaptı. Benzer bir şeyi yeniden hissedersem yaparım. Azarladı diyorlar azarlamıyorum. Ben tam tersi rica ediyorum. Ben olanların organize olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyleri twitterda da gördüm. Buradan Fenerbahçe taraftarına tek tek teşekkür ediyorum. Taraftarın kadını erkeği olmaz. Fenerbahçe yoksa Türkiye’nin bir şeyi eksiktir. 18 sporcumuz Olimpiyat’ta madalya kazandı.

– Fenerbahçe Kulübü göreve geldiğim günden beri amatör branşlara 100 milyon avro geri almadan yatırım yaptı.

Devlet yardımı
– Sadece Atletizm şubesinde 10 trilyon açığımız var. Kulüp bunları destekliyor. Sporcularımızın başarıları ortada. Devletin buraya bir katkısı yok. Yelken branşında 3 trilyon, voleybolda 4 trilyona yakın bir açığımız var. Bunları Fenerbahçe’nin Türk sporuna kattıklarını göstermek için anlatıyorum. Bunların hiçbirinde devletin desteği yok.

– Bolu’da kendi tesisimizi yaptık, birçok tesis yaptık. Bunlarda da devlet desteği yok. Buradan Murat Ülker’e teşekkür ediyorum Fenerbahçe Ülker Arena’yı tek kuruş almadan yapıp bize hediye etmiştir.

– Artık futboldan gelecek para sadece futbola harcanacak. Bu yüzden devletin yardımcı olması lazım.

– Fenerbahce Stadi, Fenerbahce’nin kendi mali. Rahmetli Saracoglu 1TL karsiliginda kulube vermis arazisini. Yani o zamanki değeri ne kadarsa işte.

3 Temmuz süreci
– Ben süreç ile ilgili konuşmak isterim. Çünkü mahkemede yaptığımız şey kısıtlı kaldı. Ama şimdi yargı süreci yargıtayda devam ettiği için hukukçularımız konuşmamamı söyledi. Zamanı gelince konuşacağız.
-Fenerbahçe dışında hiçbir camia 3 Temmuz sürecinin altından kalkamazdı.
-Ben ve Mahmut Özgener silahlı örgüt suçundan dinlendik. Elinizde belge yokken bu yüzden bizi suçluyorsanız bu yanlıştır. Bizden önce Giresun’da Olgun Peker’i dinliyorlardı. Başka bir olaydan dolayı onu monte ettiler. Sırf Aziz Yıldırım’ı ve arkadaşlarını davaya monte edebilmek için Olgun’u bu davaya monte ettiler.

– Yargıtay’ın süreci bitsin, karar ne olursa olsun ben buradayım. Benim mezarım burada. Zamanı gelince ben bütün bunları görüntülerle anlatacağım. Birilerinin canı çok sıkılacak. Bu operasyon sürecinde biz Metris’e giderken 6222’nin maddesine göre şike suçundan diye yazıyordu. Ama ben silahlı örgüt suçu için dinlendim. Mahkeme sürecinde bu da tutmadı. Sonra kanun değişti. Buradan başbakana da teşekkür ediyorum. Kanun hala ağır ama olsun.

-Baktılar bizi şikeden içeriye atamayacaklar, bu örgüt ilerde suç işleyebilir diye bizi suçladılar.

Şike iddiaları
– Benim İbrahim Akın’a para verdiğim iddia ediliyor. Ben bu parayı verdiysem ya kendi ya da kulübün hesabından verdim. Ama hesaplarım temiz. Hepsi didik didik edildi.
– Bu şike davası değil.
– Bülent Uygun sözde Eskişehir şike yapmış. Bülent Uygun oyunculara yenilmeleri için taktik vermiş. Madem bunu dinliyorsun niçin harekete geçmiyorlar o zaman.
– Buradaki bütün olay Aziz Yıldırım’ı bitirdiler. Çağırdıkları herkese dedilker Aziz Yıldırım ile ilgili bilgi verin serbest kalın.
– Madem olay şike, o zaman Galatasaray’ın olayı da var. Eğer temizlik yapılacaksa toplayın hepimizi öyle yapın.
– Mahkemede söyledim yine söylüyorum. Benim için kimseyi içeride yatırmasınlar. Ben buradayım, şike ile ilgili bir şey varsa sorumlusu benim.
– Eğer ben şike işlerinden anlasaydım, iki kez direkten dönmezdi şampiyonluk. Ben bu işleri bilseydim o zaman yapardım milyonları üzmezdim.
– 19 maç diye başladı sonunda yedi maç kaldı. Sadece biz değiliz. Beşiktaş, Sivas, Trabzonspor’da var savcının istediklerinde.
– Böyle bir örgüt kuracak olsam 2006’da da kurardım 2011’de de . Biz şampiyonluğu kaçırdığımız için taraftar stadı yaktı. Hepimiz üzüldük, taraftarlar üzüldü biz de üzüldük.
– Bu kadar köklü bir kulübü lekelemeyelim. Sanırım şu an bu gerçek dışı operasyonu yapanlar da üzülüyordur. Biz bu davanın unutulacağını düşünüyorduk dediler. Bu vahim.
– CAS davasını çekerek hem kendimizin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin haklarını koruduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları bizim çıkarlarımızdır.
– Fenerbahçe havuzu 150 milyon dolardan 450 milyon dolara çıkardı. Şimdi biz çekilsek 150 milyon dolar alırız. Anadolu kulüpleri perişan olur.

Avukattan uyarı
Güntekin Onay “Programın gittiği bir reklam arası sırasında Aziz Yıldırım’ın avukatı arayarak uyarıda bulundu ve hem Aziz Yıldırım’ın hem de yayının yapıldığı NTV Spor’un zarar görmemesi için bazı konularda fazla derine inilmemesi konusunda uyarı yaptı”

“Ben olmasaydım seçim olmazdı”
– Mehmet Ali Aydınlar’ın seçildiği seçim ben olmasaydım olmazdı. Alt lig kulüpleri ile Melih Gökçek kavga ediyordu. Araya ben girdim. Melih Bey ile aram olmamasına rağmen onları uzlaştırdım, anlaştırdım. Olanların yakışmadığını söyledim. Uzlaşma oldu ve seçim yapıldı. Ben olmasaydım seçim falan olmazdı.
– Ben hakemleri etki altına almıyorum. Herkes bunu söylüyor. Ne yapmışım. Kaç kere tepkileri engelledim hakemlere yönelik.
– Rakiplerimizin bize karşı oynadığı futbol ile başkalarına karşı oynadığı oyunlar farklıydı. Kimse bunları konuşmuyor. Ben çok şey biliyorum. Kimse bizi rahatsız etmesin.
– Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu dava açılmayacaktı diyorlar.
– Medyada isini yapmasina kastettigimiz birileri varsa bizi mahkemeye versinler.
-Kulup ne yapacak almayacak tesislere. Almayinca da basin ozgurlugu gitti deniyor. E benim ozgurlugum ne oldu?
– Özet görüntülerin verlmemesi bize zarar veriyor. Özetler olmayınca oturup programlarda dedikodu yapılıyor.
– Ben böyle garip yayınları izlemiyorum. Sadece Lig TV ve NTV Spor izliyorum.
– İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile aramda bir sorun yok. Herkes bunu böyle bilsin.

“Türk sporunun barşışa ihtiyacı var”
3 Temmuz’dan önce Adnan Polat varken, Galatasaray ile kagva mı ediyorduk. Zamanında Özhan Canaydın ve Süleyman Seba yetkilerini bana veriyordu. 3 Temmuz’dan öcne Sadri Şener ile muhabbetimizde bir sorun mu vardı? Ben gazetecilerle Alaattin Metin, bazen Şansal Büyüka dışında kimseyle yemek yemedim. Ben Ferit Şahenk ile samimiyim ama kimseyi patronuna şikayet etmedim. Ben ara ara Fuat Akdağ’ı ararım. Var ise bir şikayetim söylerim. Kimseyi de kovun edin atın diye baskı yapmadım. Meseleleri patron seviyesine çıkarmam.
– Lig Tv’ye Erman Toroğlu’yu kovun demedim. Sadece kendilerine zarar verdiklerini söyledim, kovulmasıyla bir ilgim yok.
– Biz devlet Arena’yı Galatasaray için yaparken itiraz etmedik bir şey demedik. Onlardan da aynı şeyi beklerim. Bize 3 km’lik yol yapıldı dediler. Kimse lütfen kıskançlık yapmadı.

Mehmet Ali Aydınlar hakkında
Mehmet Ali Aydınlar hastaneye ziyaretime geldiği zaman “Bu tuzağa düşme, bu olayların Fenerbahçe ile ilgisi yok” dedim. Benzer sürecin tersi olsaydı ben Aydınlar’ı her gün ziyaret eder her gün konuşurdum. Mehtem Ali Aydınlar’ın dediğini düşman demezdi bize. Mahkemeye çıkacağımız gün “Kim haklı göreceğiz” dedi.

– Ali Koç’un ailesi bu dönem dinlenmesini istedi. Nihat Özdemir ise yorgundu. Daha önce de gelip söylemişti. Bizler sonuçta belli yaşta insanlarız. Bunlar normal.

Havuz konusu
Bizi sürekli olarak suçluyorlar. O zaman ben diyorum ki eğer lekeliysek biz havuzdan çıkalım. Bunları kulüpler söyleyemiyor diye ben söyledim. Eğer lekesiz isek devem edelim. Kulüpler bunlara dikkat edecek. Bizim üstümüze gelmeyecek. Eğer üzerimize bu şekilde gelirlerse biz de çıkmak isteriz. Bizi suçlamalara devam edeceklerse havuzdan çıkmak için biz de çalışmlara başlayacağız diye herkese söyledim. Benim söylediğim bu. Şuan olan paylaşım hakkında bir şey demedim.

Türkiye’de oynana iddianın büyük oranı yabancı kulüplere oynanıyor. Türkiye’den en fazla oynanan takım ise Fenerbahçe. Fenerbahçe’nin isim hakkından dolayı daha fazla pay alması lazım. Bunları insanlara anlatacağız .
– Türkiye Ligi bu fiyatı eder. Öte yandan bilet fiyatları kombine alındığında pahalı değil. 30bin kombine satılmış. Eğer kombineler artarsa biletler de fazla pahalı gelmeyecek. Ama yine de bir düzenleme yapacağım.
– Azizsilin diye bir şey yok. Ama bir sorun olduğunda biz bunları konuşacağız. Aile içinde bir sorun olduğunda konuşulur. Biz de konuşuyoruz. Aziz Yildrim: “Bu kadar hoca geldi gitti. Bir tane hocaden baskan isime karisiyordu diyen cikti mi?”

İki büyük proje
– Fenerbahçe’nin gelirlerini arttırmak için iki büyük projemiz var. Bir tanesi taraftar bazlı.Yayın gelirlerini havuzdan çıkmadan arttırmak mümkün değil. Fenerbahçe Türk sporunda fedakarlık yapan tek kulüptür.
– Kulübün üye sayısını arttırmak istiyoruz. Şimdi 10bin tl.Bu ücret ile herkes üye olamaz. Tüzüğümüzü açmak istiyoruz. 1 milyon üye hedefliyoruz.
– Yılda 200 300 milyon dolar getirecek başka bir projemiz var. Bir ay içerisinden lansmanını yapacağız.

(Eurosport)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.