Uncategorized

30 Nisan 2014

0

Anayasa Mahkemesi Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açılması için başvuruyu kabul etmedi

ANAYASA Mahkemesi (AYM), Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması için yapılan bireysel başvuruyu kabul etmedi. AYM’nin karara gerekçe olarak iç hukuk yollarının tükenmemiş olmasını gösterdi.

Kızılay da 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı

Ankara Valiliği de bugün Kızılay meydanında kutlama yapılamayacağını açıkladı. Valilik kentte 1 Mayıs kutlamalarının yerlerinin, Sıhhiye ve Tandoğan meydanları belirlendiğini açıkladı.

Pınar Selek’in temyiz davası bugün Yargıtay’da görülecek

Pınar Selek 1998 yılında yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan Mısır Çarşısı’ndaki patlamadan sorumlu tutulmuş, hakkında verilen 3 beraat kararına rağmen Ocak 2013′te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YSK Hatay’da AKP’nin itirazlarını reddetti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmen CHP’li

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanlık seçim sonuçları konusunda AK Parti’nin biri olağanüstü, toplam dört itirazının tümünü reddetti. YSK’nın bu kararıyla, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmen CHP’nin oldu.

Vanlı depremzedeler Ankara’ya yürüyüşe başladı, yürüyüşte polis saldırdı

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan konteynerlerde yaşamaya devam eden depremzedeler, çözüm için Ankara’ya yürümek istedi. 30 kişilik bir grup 7 kilometre uzaklıktaki Edremit İlçe merkezine kadar yürüdü. Buradan da 9 kişi gruptan ayrılarak Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Polis yürüyüş yapan depremzedeleri durdurmak için copla saldırdı.

HDP Cumhurbaşkanlığı için kendi adayını çıkaracak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı olarak ilk resmi grup toplantısını yapan Sebahat Tuncel, “Biz kendi Cumhurbaşkanı adayımızı göstereceğiz” dedi.

AYM’ye “düşmanlığı körüklediği” nedeniyle Twitter, Youtube, Facebook kapatılsın talebi

Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı, “düşmanlığı körüklediği” gerekçesiyle Twitter, Facebook ve Youtube’un kanunlara uymasının sağlanması, aksi halde kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü “Adalate Fener Yak” kampanyasında toplanan imzaları Cumhurbaşkanı’na sundu

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, “Adalete Fener Yak” kampanyasında toplanan 600 bin imzayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sundu.

You may also like

Comments

Comments are closed.