DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlıkSpor

Avustralya, aşı karşıtı Djokovic’in vizesini ikinci kez iptal etti

0

Avustralya Hükümeti, erkekler dünya sıralamasında bir numarada olan Sırp tenisçi Novak Djokovic‘in vizesini yeniden iptal etti.

Göç Bakanı Alex Hawke‘un aldığı bu kararla Djokovic sınır dışı edilebilecek. Ancak Pazartesi başlayacak Avustralya Açık turnuvası için bu ülkede bulunan tenisçinin karara mahkemede itiraz etme hakkı bulunuyor.

Aşı karşıtı olan 34 yaşındaki tenisçi 6 Ocak’ta ülkeye gelişinde, aşı muafiyetiyle ilgili kanıt sunamadığı gerekçesiyle gözaltına alınarak gözetim merkezi olarak kullanılan bir otele götürülmüş; vizesi iptal edilen Djokovic’in bu karara itirazı mahkemede kabul edilmişti. 

Bakan Alex Hawke bugünkü açıklamasında ”Yetkilerimi kullanarak kamu yararı için Novak Djokovic’in vizesini iptal ettim” dedi.

3 yıl vize başvurusu yapamayacak

Son kararla Novak Djokovic’in üç yıl boyunca Avustralya vizesi başvurusu yapamayacağı belirtiliyor.

Sırp tenisçi, vize başvurusu sırasında yanlış beyanda bulunduğunu kabul etmişti. Avustralya’ya gelmeden önce, son 14 gün içinde başka bir ülkeye gitmediğini beyan eden Djokovic’in aslında İspanya’ya seyahat ettiği ortaya çıkmıştı.

Djokovic’in ayrıca Covid testinin pozitif çıkmasından iki gün sonra bir gazeteciye yüz yüze mülakat verdiği belirlenmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.