Emekİnsan HaklarıManşet

Amasra TTK Müessese müdürü ve daire başkanı, adliyede 10 dakika kaldı

0

Bartın Amasra‘da Türkiye Taşkömürü Kurumu‘na (TTK) ait ocakta 41 işiçinin katledildiği patlamanın ardından TTK yetkilileri bugün ilk kez adliyeye gitti.

TTK Amasra Müessesesi İş Güvenliği Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu ve TTK Amasra Müessesesi Müdürü Cihat Özdemir, Amasra Adliyesi‘ne TTk’ya ait resmi araçlarla  geldi.

Patlamaya ilişkin soruşturma Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın görevlendirdiği altı savcı ve yedi kişilik uzman bilirkişi heyetiyle yürütülüyor.

Yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra Adliye’den ayrılan Özdemir ve Sarıalioğlu,  çıkışta gazetecilerin “Neler söyleyeceksiniz, ifade mi verdiniz?” sorularına yanıt vermedi.

‣ Amasra’daki maden katliamı sonrası ocak müdüründen ‘istifa’ sorusuna ilk yanıt: Bir şey diyemeyeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, 41 işçinin katledildiği patlamanın ardından “Birileri dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız” açıklamasına tepki yağmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Meclis’te maden patlamasına ilişkin milletvekillerini bilgiliendirdiği açıklamasında, “son denetimde ocakta hiçbir sorunun tespit edilmediğini” söylemiş, Dönmez’in açıklamalarının ardından muhalefet sıralarından ‘istifa sesleri yükselmişti.

Patlamanın ardından bugüne kadar yapılan tüm resmi açıklamalar, ihmal iddialarını reddederken ’41 işçi neden öldü?’ sorusu hala yanıtsız.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.