Alternatif gıda paylaşım ağı Kadıköy Kooperatifi’den 1. yıl dönümü şenliği

Üreticiden tüketiciye aracısız bir köprü oluşturmak amacıyla bir yıl önce resmileşen Kadıköy Kooperatifi birinci yıl dönümünü kutluyor. 5 Kasım Pazar günü Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenecek yıl dönümü şenliğinde, kooperatif dostlarını ufak tadımlıklar karşılayacak.  Üreticilerin de yer alacağı etkinlik kapsamında da bir forum düzenlenecek.

Kadıköy Kooperatifi nasıl kuruldu?

Kadıköy Kooperatifi önce Tüketim Girişimi olarak yoluna başladı. Temelleri de Gezi direnişi sonrası Kadıköy bölgesinde oluşan forumların katıldığı çalıştayda atıldı. Çalıştay, ‘Burada bir kooperatif nasıl kurulabilir?’ başlığını taşıyordu. Boğaziçi Üniversitesi Mensupları Tüketim Kooperatifi (BÜKOOP), Anadolu’da Yaşam Kooperatifi, Çiftçi Sendikaları Konfedarasyonu (ÇİFTÇİ-SEN) ve Tohum İzi Derneği’nin katılımıyla yapıldı.

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR