EğitimManşetTürkiye

‘Barınamayanlar’ dün gece de birçok kentte sokakta sabahladı

0

Fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin başlattığı sokakta sabahlama eylemi devam ediyor. Barınma talebi ile parklarda sabahlayan öğrenciler İstanbul, Kocaeli, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte dün gece de nöbeti sürdürdü.

Öğrenci Sendikası’ndan yapılan “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı açıklamada, “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı yüksek kiralara ve zamlara ses çıkartmak üzere nöbetimize davet ediyoruz” denildi.

Atay: Utanç ve şaşkınlık verici bir durum

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay da İstanbul’da Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelen öğrencileri ziyaret etti.  “Tüm gençlerin başlattığı bu direnişi selamlamaktan öte buradan bir çağrı yapmamız lazım” diyen Atay şöyle konuştu:

“Bu durum neresinden bakarsak bakalım hem utanç verici, hem şaşkınlık verici. Bu iktidarın hayatımızın nelerine kastedebileceğini gösteren çok çarpıcı bir gerçek. Bir tarafta, 291 milyon dolara ABD’de yapılan binalar, açılışta yapılan şovlar, AKP Genel Başkanının eşinin kullandığı milyonluk saatler, diğer tarafta Türkiye’de on binlerce öğrencinin şu an yaşadığı ve belki de önümüzdeki günlerde daha da yakıcı olarak yaşayacağı bir barınma sorunu var.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.