Hafta SonuKöşe YazılarıManşetYazarlar

Almanya’nın darbeci ırkçıları kim? -Kenan Mortan

0

Almanya’da çok sayıda insanın tutuklandığı operasyon, bu ülkedeki sağ yapılanmanın boyutlarını gözler önüne serdi.

Asal örgüt, yeniden imparatorluk kurmak isteyen “İmparatorluk Vatandaşları” isimli terör grubu.

Ülkedeki demokratik sistemi devirmeyi hedefleyen ’İmparatorluk Vatandaşları” tek bir oluşum değil. Özü, Almanya Federal Cumhuriyeti devleti ve demokratik düzenin reddine dayanıyor.

“İmparatorluk Vatandaşları”, Almanya İmparatorluğu’nun 1871’deki sınırları içinde devam ettiğini, mevcut Almanya’nın 2. Dünya Savaşı’nın galibi batılı müttefik ülkelerce yönetildiğini düşünüyorlar. Temel hedefleri, Almanya İmparatorluğu’nun parti ve kurumlarıyla yeniden inşası. Grubun içinde Yahudi düşmanı düşünce (antisemitizm) egemen. Yahudi Soykırımı’nı inkâr ediyorlar. Almanya’nın dünyada egemenlik elde  etmeye çalışan Yahudilerin elindeki derin bir devlet  tarafından yöneltildiğini öne süren “komplo teorisi” temel inançları.

Tutuklananlar arasında bulunan Prens 13. Heinrich isimli bir aristokrat, darbe planını yapan grubun lideri olarak görülüyor.

Almanya’da bu ideolojiyi resmen benimseyen binlerce kişi var. Tutuklananlar arasında Alman ordusunun komando birliğinde görev yapan bir kişinin  ve  Almanya için Alternatif Partisi’nden (AfD) eski bir milletvekilinin  bulunması, hareketin siyaset ve ordu bağlantısını gözler önüne seriyor.

İlham kaynakları Kavgam kitabı ve Nazizm

Özyönetimciler” kendilerini  Almanya Federal Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak görmüyor. Kendi yönetim binalarının bulunduğu arazi  egemenlik alanları. Vergi ya da idari cezaları ödemeyi reddediyorlar. Kendi kimlikleri ve ehliyetleri  var.

“İmparatorluk  Vatandaşları” içinde yer alan “Aykırı Düşünenler” grubu, pandemi döneminde hükümetin önlemlerine yönelik protesto gösterileriyle  gündeme geldi. Almanya’nın temel düzeninin reddedilmesi konusunda  “İmparatorluk Vatandaşları” ile örtüşüyorlar.

Pandemi, üç aşırı sağcı, ırkçı grubu bir araya  getirdi, eylemlerini  artık ortak olarak düzenliyorlar. “Dünyada Yahudi egemenliğini oluşturmaya çalışan küresel bir elit var!” şeklinde kurguladıkları komplo teorisi, artık daha fazla pazarlanıyor.

Bu oluşumların Adolf Hitler’in “Kavgam” adlı kitapta yer alan görüşlerle büyük oranda örtüşmesi, Almanya’da ırkçılık ve Yahudi düşmanlığının köklerini göstermesi bakımından çok düşündürücü.

Nazizmi savaş sonrasında tarih  kitaplarında okutmayan ve böylece “yok sayan” bir  devlet anlayışı, şimdi ektiğini biçmiyor mu?

*

Yaşar Kemal ustamız taa 1986’da şöyle demiş: Almanlar topladıkları binlerce, yüz binlerce, milyonlarca  kişiye burada (Auschwitz )işkence etmişler, burada işçileri, Yahudileri yakmışlardır (…) Dünya için Auschwitz  altından kalkılmaz  bir vicdan azabı, bir insan alçaklığı anıtıdır. Auschwitz durdukça insanlığın vicdanı bir alçaklıkta, bir delilikte kanayıp  duracaktır.

(Yeşil Gazete’nin notu:) Almanya‘da 7 Aralık’ta düzenlenen bir operasyonla, aralarında eski asker, polis ve yargıcın bulunduğu 25 kişi, terör örgütü üyesi olmak ve silahlı darbe planlamak suçlamasıyla gözaltına alındı. Bu kişilerden 19’u tutuklandı. 22 kişi “Almanya’daki siyasi sistemi devirmek isteyen bir terör örgütünün üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanacak. Kendilerine “İmparatorluk Vatandaşları” diyen ve modern Almanya ile hali hazırdaki Alman yasalarını tanımayan, hükümeti yıkmak için darbe planları yaptıkları anlaşılan grubun 23 bin kişiye ulaştığı sanılıyor. 

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.