Gündem

Alanya’dan İstanbul’a dört gün boyunca sebze meyve gelmeyecek

0

Alanya’dan İstanbul’a sebze meyve taşıyan kooperatifçiler, bugün itibariyle dört günlük kontakt kapatma eylemine başladı.

10 kooperatif üyesi yaklaşık bin 500 nakliyeci, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi için 4 günlük kontak kapatma eylemine başladı.

kontakt

Sebze aracı bekletilirse sağlıklı olmaz

Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar 4 gün sonunda sonuç alınmazsa eylemlerini 15 güne çıkaracaklarını ve kendilerine yurt çapında diğer kooperatiflerden de destek geleceğini söyledi.

Kuru yüklü kamyonlara birşey olmayacağını, fakat bu sınırlamanın gıda taşıyan araaları zora sokacağını söyleyen Uyar, “İstanbul’un trafiğini yok sayamayız. Fakat bin kamyondan 1 kamyon düşmez sebze-meyve taşıyan olarak.Sebze aracı -10 derece altında beklerse özellikle muzu İstanbul halkına çok ta sağlıklı yediremeyeceğimizi düşünüyorum. Sayın valimizin sadece sebze kamyonları için bu konuyu ele almasını istiyorum. Yetkililerin bunu çözmesi lazım.” dedi.

 (AA)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.