Akbelen DirenişiManşet

İkizköy’deki acele kamulaştırma kararı ‘acele’ kaldırıldı: Direniş varsa umut var

0
Kaynak: İkizköy Çevre Derneği

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mahallesindeki Akbelen Ormanı’nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazinin, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırılması kararı bugün kaldırıldı.

Resmi Gazete‘de yayımlanan kararla birlikte Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 Mart’ta yapılan ‘acele’ kamulaştırma kararı üçüncü gününde kaldırılmış oldu.

Aynı zamanda 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi verilen acele kamulaştırma kararı, kamuoyunun tepkisinin ardından hızlıca kaldırılmış oldu.

Acele kamulaştırma kararı oldukça büyük tepki toplamıştı. Akbelen’de bir buluşma planlanmıştı. İstanbul ve İzmir‘den pek çok yurttaş 17 Mart’ta Akbelen’de bir araya gelecek.

Acele kamulaştırma kararının kaldırılması Akbelen direnişçileri tarafından şöyle değerlendirildi:

“Direniş varsa umut var! Köyümüz için verilen ‘acele kamulaştırma’ kararı bu gece kaldırıldı. Haklılığımızla, inadımızla, mücadelemizle köyümüzü adım adım kazanacağız. Beş senedir söylediğimiz gibi: topraklarımızdan, zeytinlerimizden, köyümüzden Akbelen’den vazgeçmiyoruz.”

Ne olmuştu?

Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding‘in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için Temmuz 2024’te ağaç kesimine başlanmış, doğa savunucularının direnişine rağmen yüzlerce ağaç yok edilmişti. Bugün (12 Mart’ta) Resmi Gazete‘de yayımlanan kararla, Akbelen çevresindeki araziler de kamulaştırılmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.