Akbelen DirenişiManşetMedya-İnternet

Akbelen’in hikayesini anlatan gazeteci Osman Çaklı ifadeye çağrıldı

0
Osman Çaklı

Gazeteci Osman Çaklı, Akbelen’deki doğa katliamına karşı direnen İkizköy halkı ile ilgili Artı Gerçek‘te yaptığı haber ve yayınladığı sosyal medya içerikleri nedeniyle bugün (3 Ocak’ta) ifade vermeye çağrıldı.

Çaklı bir ihbar üzerine DHKPC ile ilişkili olduğunun iddia edildiğini açıklarken, “gazetecileri kıstırmak, bastırmak isteyenlere cevap yine gazetecilik olacak” sözlerini paylaştı.

Milas Orman Genel Müdürlüğü‘nün Temmuz 2021’de Akbelen Ormanı‘nda kesim yapacağı iddiası üzerine, İkizköylüler suç duyurusunda bulunup nöbet tutmaya başlamışlardı. Akbelen İkizköy direnişi, bugün tam dört yıldır sürüyor.

İkizköylülerden yeni yıl mesajı: Akbelen’i madene vermeyeceğiz
Akbelen direniyor: Yeter, düşsünler gayri yakamızdan!

Osman Çaklı başından beri süreci takip eden gazetecilerden biri olarak, konuyla ilgili pek çok haber yayınlamıştı. Artı Gerçek’te yayınlanan Kömür Göçü: ‘İkizköy Rüyalarıma Giriyor’ başlıklı videosu, bir ihbara konu oldu. Videoda bölge sakinlerinden Hacer Çukur, yaşadıkları yerden nasıl ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatıyor.

Emniyet güçleri tarafından ifade vermeye çağrılan Osman Çaklı, kendisi hakkında DHKPC üyesi olduğuna dair ihbar yapıldığını, bu videonun da delil olarak gösterildiğini öğrendi. İddialara göre Çaklı’nın haberleri, örgüte yakın sosyal medya platformları ile ilişkilendiriliyor ve örgüt lehine çalışmalar olarak tanımlanıyordu.

İfadesinde sadece gazeteci olduğunu, herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını açıklayan Osman Çaklı, kamuyu yakından ilgilendiren hassas bir konu olduğu için Akbelen Direnişi’ne katılımın bu denli fazla olduğunu ve kendisinin de gazetecilik bilinciyle bölgede haber yaptığını belirtti.

Osman Çaklı’nın ifadesi savcılık tarafından değerlendirildikten sonra ya takipsizlik kararı verilecek, ya da konu davaya dönüşecek.  

Akbelen’de büyük buluşma: Köyümüzü terk etmiyor, ondan vazgeçmiyoruz!
Akbelen’de köylüler zeytin hasadında, şirket dinamit

You may also like

Comments

Comments are closed.