Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Akbelen’de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı: Ormanı korumaktan başka dava yok

0

Muğla’nın Milas ilçesinde Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı‘nda gözaltına alınanlar dün (24 Temmuz) 21.30 sularında serbest bırakıldı.

İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını aktaran ekoloji savunucuları, doğa nöbetinin devam ettiği orman alanına döndüğünde “Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz!” sloganları ile karşılandı.

‣ Akbelen’de ağaçları savunanlara cop, kalkan, biber gazlı jandarma müdahalesi: Gözaltılar var

‘Ormanı korumaktan başka dava yok’

Gözaltına alınanlar arasında bulunan İkizköy Çevre Komitesi‘nden Hasan Yorulmaz,” durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Yorulmaz, “Biz yurdumuzu, toprağımızı, ürünlerimizi, zeytinlerimizi müdafaa ediyoruz. Herkesin olan bu ormanı korumaya çalışıyoruz. Başka bir dava yok” diye konuştu.

‣ Akbelen Ormanı’nda sabaha karşı testere sesleri: Maden için ağaç kesimine başlandı

‘Bayır’da yangın varken orman ekipleri Akbelen’de ağaç kesiyor’

İkizköylülerin kömür madenine karşı direniş sürecinin başından beri Akbelen Ormanı’na ilişkin davalarda etkin rol oynayan Avukat İsmail Hakkı Atal, savcının yazılı talimatı olmadan avukatların gözaltına alınamadığını, buna rağmen gözaltının ardından nöbet alanına geldiğinde ormana girerek orayı korumanın hakları olduğunu, ortada bir hukuksuzluk olduğunu ve anayasal suç işlendiğini belirttikten sonra gözaltına alındığını söyledi.

“Bizi burada darp ederek gözaltına aldılar” diyen Atal, “Bugün burada ormanı koruyan değil, ormanı koruyanlara müdahale edenler suç işliyorlar. Bu açık bir akıl tutulmasıdır” dedi.

Muğla’nın Bayır köyünde orman yangını olduğuna değinen Av. Atal, şunları söyledi:

“Bugün Bayır’da yangın varken, orman müdürlüğü ekipleri Bayır’daki yangını söndürmek yerine burada orman kesiyorlardı. Buna gerçekten söyleyebilecek bir şey bulamıyoruz. Türkiye‘yi bir organizma olarak düşünürsek bu yapılan kendi kendini hançerlemesidir. Yangına körükle gitmek tam anlamıyla budur ve daha iyi tarif edilemez.”

Atal, ağaç kesiminin durdurulması için Muğla İdare Mahkemesi‘ne yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunduklarını belirtti.

‣ Ekoloji savunucuları ve vekillerden Orman Bakanına çağrı: Akbelen’de kesimi durdurun

You may also like

Comments

Comments are closed.