Hayvan Hakları

Ajda Pekkan hayvanlar için Meclis’te

0

Sanatçı Ajda Pekkan, Meclis’in restoranlarında artan yemeklerin kimsesizler yurduna, tabaklarda kalan yemeklerin de hayvan barınaklarına gönderilmesi kampanyasına destek vermek amacıyla geldiği TBMM’de yoğun ilgiyle karşılaştı.

Meclis personeli ve gazetecilerin yoğun ilgisi gösterdiği sanatçı, kamu kuruluşlarının yaptığı bu yardımı olağanüstü bulduğunu, Meclis’teki bu pozitif değişimin kendilerine çok hoş geldiğini ifade ederek, “Sadece kulağa değil, yapıldığı, gerçekleştirildiği için. Bunlar hoş değişimler” dedi.
Pekkan, kamu kuruluşlarının bu desteğinin özel sektörü de etkilediğini kaydederek, “Bundan sonra yine bizim sinerjimizle özel sektöre de bunu biraz daha yaygınlaştıracağımıza, daha daetkinleşeceğine inanıyoruz. İnanıyorum, çünkü ben özellikle işin başında olacağım” diye konuştu.

Sanatçı Pekkan, ayrıca Meclis’teki restoranlarda masaların üzerinde“Tabaklarda kalan yemekleri hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Tabaklara peçete, kürdan gibi maddeleri bırakmadığınız için teşekkür ederiz” yazılı notu okudu.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu da, 8 ay önce başlattıkları kampanyayla Meclis’in restoranlarında kazanlarda artan yemeklerin kimsesizlerin kaldığı yurtlara, tabaklardaki artık yemekleri de hayvan barınaklarına gönderdiklerini söyledi.

Meclis’te günde 6-8 bin kişilik yemek çıktığını, gelen ziyaretçi sayısının da 6 bine ulaştığı zamanların olduğunu kaydeden Neziroğlu, ziyaretçi sayısına bağlı olarak yemeklerin artabildiğini belirtti. Neziroğlu, “Bir kampanya başlattık. Bütün masalara küçük bir hatırlatma yazısı yerleştirdik. Personel arkadaşlarımız da ilgi gösterdiler. 8 aydır TBMM’de tabaklarda artan yemekler israf edilmiyor” dedi.

Başka kurumları da bu güzel örnekle etkilediklerini anlatan Neziroğlu, Cumhurbaşkanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu, Kalkınma Bakanlığı ile Uşak Şeker Fabrikası’nın da benzer uygulamayı başlattıklarını söyledi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.