Spor

Adana Demirspor Günlüğü 20.01.2013 – Levent Kurnaz

0

Doğrudan söylemek gerekirse, bugün Demirspor Serdar Kulbilge’ye yenildi.

İkinci yarının ilk maçında Demirspor Adana 5 Ocak Stadyumu’nda Boluspor ile karşılaştı. Maçın neredeyse tamamı Boluspor yarı alanında oynandı ama Ali Güzeldal’ın 74 dakikada yaklaşık 35 metreden Şener’i avlayan golüyle Adana Demirspor sahadan 0-1 yenik ayrıldı.

Demirspor sahaya sarı kart cezalısı Juninho’suz çıktı. Juninho’nun Samsunspor maçının son dakikasında gördüğü sarı kart bugünkü karşılaşmada takımımız için ciddi bir sorun yarattı. Her ne kadar Juninho’nun tavsiyesiyle Bulgaristan’ın FC Ater takımından devre arasında alınan Luiz Eduardo Dantas bu maçta Juninho’nun yerine forma giydiyse de maç eksiği nedeniyle ileride fazla etkili olamadı.

Takımdaki bir diğer eksik de Nijerya milli takımına katılmak için Adana’dan ayrılan ancak Nijerya milli takımının Afrika Kupası kadrosuna alınmadığı için Adana’ya geri dönmesi gereken Lawal’dı. Lawal hafta başından bu yana idmanlara çıkmadığından noter çağırılarak hakkında tutanak tutturulmuştu. Kulislerde Lawal’ın ilk yarıdaki başarılı futbolundan dolayı Süper Lig ekiplerinden birkaçının transfer listesinde olduğu, hatta yönetim tarafından bu ekiplerden birine verildiği de konuşuluyor. Eğer bu haberler doğruysa Lawal’ı ikinci yarıda takımda görmemiz zor olur gibi görünüyor.

Bu iki eksik, Demirspor’un oyununu ciddi anlamda etkiledi. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası başa baş geçti ama daha sonra üstünlük Demirspor’a geçti. Defans ve orta saha Boluspor’a üstünlük sağlasa da hücum hattında bitirici vuruş eksikliğinden dolayı Boluspor kalecisi Serdar Kulbilge’yi geçemedik.

İki yeni transferden Eduardo hareketleri ile kumaşının kaliteli olduğunu gösterdi. Özellikle topsuz alanda adam eksiltmesi ve arkadaşlarına alan açması gelecek adına ümit veren noktalardı. Ancak seyircimizin ilk maçta gösterdiği sempatiyi, Güney Amerikalı pek çok futbolcuda gördüğümüz gibi yeteneğini oyun temposu ve hırsla birleştirmezse ilerleyen maçlarda bulması zor olabilir.

Bir diğer transfer Karşıyaka’dan alınan Taha Yalçıner bugünkü maçta Eduardo’nun hırs eksikliğini fazlasıyla kapattı. Hatta bir noktada geçen sene Adanaspor’da görev yapan Barbaros ile kapışması sonucu “oyundan atılır mı?” diye de düşünmedim değil. İlerleyen haftalarda takıma daha da uyum sağlamasıyla Demirspor’un yaşlı orta sahasına genç bir kan olacaktır inancındayım.

Demirspor’un maç boyunca gol yollarında ve son vuruşlardaki eksikliğine rağmen Gökhan Kaba’nın ancak son 15 dakikada oyuna girmesi beni şaşırttı. Özellikle son hazırlık maçında Gaziantep BB’ye iki gol atan Gökhan Kaba’yı ben ilk on birde göreceğimizi sanıyordum.

Son bir yorum da her zamanki gibi mükemmel seyirciye, TRT-Spor yorumcularının da dediği gibi “… maçı anlatmak yerine tribünleri anlatmak geliyor içimden…”

Gelecek hafta 27 Ocak Pazar günü 19:00’da Rizespor’la deplasmanda karşılaşıyoruz. Umarım son iki haftada gülmeyen yüzümüz Rize’den gelecek iyi bir haberle güler.

Levent Kurnaz

 

 

Levent Kurnaz

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.