ManşetSpor

Adana’da nefesler tutuldu, Demirspor – Adana maçı bekleniyor

0

PTT 1. Lig’de Adanalı futbol severler hafta sonu oynanacak Adanaspor-Adana Demirspor derbisine odaklandı. Ligde aynı puan ve averajla 5. ve 6. sırada yer alan her iki takım için bu maç üst sıralardan kopmamak adına adeta hayati önem taşıyor.

Adanalı futbol severler hafta sonu oynanacak Adanaspor-Adana Demirspor derbisine odaklanırken, maç her iki takım için de adeta hayati önem taşıyor.

Aynı kentin iki takımının karşılaştığı futbol müsabakaları taraftarlar için ayrı bir önem taşıyor. Bu tarz rekabetin yaşandığı kentlerden biri olan Adana’da da, Adanaspor ve Adana Demirspor arasında oynanan maçlar her yönüyle ilgi çekiyor.

Her iki takımın farklı liglerde olması nedeniyle 2008 yılından bu yana ”Adana derbisi”ne hasret kalan Adanalılar, geçen sezon kentin mavi-lacivertli temsilcisi Adana Demirspor’un PTT 1. Lig’e yükselmesiyle bu heyecanı tekrar yaşama fırsatı buldu.

Ligin ilk yarısında Adana Demirspor, ev sahibi statüsüyle çıktığı maçta turuncu-beyazlı rakibini 4-2 yenerek, derbide gülen taraf oldu. İkinci yarıda ise iki Adana ekibi pazar günü saat 19.00’da 5 Ocak Stadı’nda tekrar karşılaşacak.

Maç, Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen iki takım için de ayrı bir öneme sahip. Adana Demirspor 34 puanla ligde 5. sırada yer alırken, Adanaspor da aynı puan ve averajla 6. sırada yer alıyor. Üst sıralardan kopmamak isteyen Adana temsilcileri bu maça mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanıyor.

Son hafta kendi sahasında lider Kayseri Erciyesspor’a 3-1 mağlup olan Adana Demirspor, hem bu maçı telafi etmek, hem de üstündeki rakipleriyle puan farkının açılmasına izin vermemek için 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Kritik maçlarda kaybettiği puanlarla daha üst sıralarda yer alma şansını kaçıran turuncu-beyazlı Adanaspor da, Süper Lig hedefine daha da yaklaşmak ve ilk yarıdaki mağlubiyeti unutturmak için galibiyet hedefliyor.

(Tribün Dergi, Ntvspor)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.