EkonomiEnerjiManşetVideoYeşil Gazete TV

Abdullah Akyüz: Yenilenebilir enerjiyle Türkiye ekonomisi de bambaşka olabilirdi

0

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) eski Washington temsilcisi, George Washington Üniversitesi öğretim görevlisi ve Yeşil Gazete yazarı ekonomist Abdullah Akyüz ile Türkiye’nin içine girdiği enflasyon sarmalını, küresel krizlerin yansımalarını ve bununla şekillenen enerji politikalarını konuştuk.

Bu kışın ardından 2023’te enerji fiyatlarındaki artışın ivmesinin düşeceğini belirten Akyüz, yenilenebilir enerjinin çevresel bütün olumlu etkilerinin yanı sıra artık ekonomik gerekçelerle de bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapıyor:

“Güneşin bu kadar cömert olduğu bir coğrafyada yaşayıp güneş fakiri Almanya‘nın çok gerisinde bir üretime sahip olmamız utanılacak bir durum. İşin çevresel ve diğer boyutlarını da bir tarafa koyarak, ekonomik olarak da yenilenebilir enerji Türkiye’ye çok daha büyük bir ufuk açacaktı.

‣‘Hayat pahalı, emek ucuz’
‣ Ekonomi nasıl düze çıkacak?

Yenilenebilir enerjide çok daha yüksek oranlara sahip olan bir Türkiye’de, enflasyon ve fosil yakıt krizi ortasında çok daha farklı bir tabloyla karşı karşıya olabilirdik. Fosil yakıtlar artık sudan ucuz da değilken ve Demokles’in kılıcı gibi tepemizde bir tehdit unsuru olarak sallandığı bu kadar açıkken çok hızlı ve kapsamlı şekilde yenilenebilir enerjiye yönelmemiz lazım.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.