Kayseri’de organik pazar bereketi, tüm ürünler 3 saat içinde tükendi

21 Haziran Pazar günü açılışı yapılan ve Kasım ayına kadar Pazar günlerinde açık olacak Kayseri %100 Ekolojik Pazarda ürünler açılıştan üç saat sonra tükendi.

 

Çoğu Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında üretime başlayan üreticilerden oluşan 20 ye yakın organik tarım yapan küçük çiftçinin 3 ton taze sebze ve meyvesi sadece 3 saat içinde tükendi. Pazara daha geç gelenlere ne yazık ki ürün kalmadı. Açılış saati olan 13.00 a kadar ürün satışı yapılmayan %100 Ekolojik Pazarda saat 16.00 ürün kalmadığı açıklandı.

Kocasinan Belediyesi, Kayseri Il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Buğday Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ortaklığında açılan Pazar yerelde üretim ve tüketimin sağlanması sayesinde önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Buğday Derneği ortaklığı ile geçen sene açılan Konya Meram %100 Ekolojik Pazarı ve gene geçen sene mevsimlik olarak açılan bu sene de ağustos başı açılacak olan Burhaniye Organik Pazarına da sadece yerel üreticiler katıldığı, herhangi bir aracı esnaf katılmadığı ve doğru fiyat politikası sebepleri ile metropoller dışında açılan %100 Ekolojik Pazarlar organik ürünler pahalıdır imajını da silmiş oldu.

Kayseri %100 Ekolojik Pazarda satılan organik ürünlerden bazılarını satış bedelleri şu şekilde: Organik Domates: 2.00 tl, Organik iri yerli domates: 3.00 tl, Organik kabak: 2.00 tl, Organik salatalık: 2.00 tl, Organik patates: 1.50 tl, Organik yerli çeşit patlıcan: 2.50 tl.

(Yeşil Gazete)

 

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR