Sanat Tarihi mezunları Maliye Bakanlığı’nın onayını bekliyor

Sanat Tarihi Bölümü mezunları Kültür Bakanlığı tarafından talep edilen 684 memur kadrosunun Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmasını bekliyor.

Sanat Tarihi Mezunları Platformu Atilla Koç zamanında uygulamasına başlanan DÖSİM ( Döner Sermaye İşletmeleri) personelinin önce 4B’li memur statüsüne alınmasının, ardından da KPSS’den 50 puan alamamış olanların bile kadroya geçirilmelerinin kendi uzmanlık alanlarında görev yapmalarını engellediğini öne sürüyor.

Platform adına yapılan açıklamada “2006 da KPSS olmadan 370 Sanat Tarihi mezunu işçi olarak Kültür bakanlığına bağlı DÖSİM’e alındı.Bunlar daha sonra 4B’li memur yapıldı şimdi de kurum içi yükselme sınavı adı altında THS kadrosu verilmektedir”  denildi

Sanat Tarihi mezunlarının yaşadığı haksızlıkların bununla da kalmadığını belirten Sanat Tarihi Mezunları Platformu, Genelkurmay Başkanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Temin merkezine Müze araştırmacısı alımının Sanat Tarihi mezunlarından yapılması gerekirken Tarih mezunlarına kadro verildiği, Vakıflar Genel Müdürlüğü uzman alımları sırasında Osmanlı arşivleri için personel ihtiyacının kendi bölümleri bu konuda ihtisaslaşma amacı ile kurulmuş iken “Osmanlıca bilmiyorsunuz” haksız ithamı ile Arap Dili ve Edebiyatı  ile  Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden yapıldığı vurgulandı.

Kültür Bakanlığı ,Vakıf Eserleri Kurulu gibi kurumların uzman alımında Yabancı dil KPDS şartı koymasının Osmanlıca eğitimi almış Sanat Tarihi mezunlarını mağdur ettiği savunulan açıklamada, İngilizce bilen bir üniversite mezununun Osmanlıca şartı aranan bir kurumda kendileri yerine istihdam edilmesindeki mantıksızlığı giderecek uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi talep edildi.

Kasım ayında yapılacağı duyurulan öğretmen atamalarında üniversite mezunları için 3500 kadro verileceği ilan edilmiş durumda. 2012 yılı için Diyanet İşleri Bakanlığının talep ettiği 4.100 kişilik kadro ise Maliye Bakanlığı tarafından oanaylanarak kabul edildi.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR