Spor

Galatasaray Top 16’da

0

Euroleague D Grubu’nda Top 16’ya kalmak için evinde Union Olimpija’yı yenmesi gereken Galatasaray Medical Park istediği sonucu 80-59 ile aldı. Bu galibiyetle üst tura çıkmayı garantileyen sarı-kırmızılılar haftaya Barcelona deplasmanına tatile gidecek.

Sahasında oynadığı dört karşılaşmada sadece bir galibiyet alabilen Galatasaray, maça savunmada iyi başladı. Rakip pota altında da etkili oyununu sürdüren Cimbom, Andric ve Shipp ile 6-3 öne geçti. Hücum ribaundlarını bir türlü alamayan sarı-kırmızılılar istediği farkı yakalamakta zorlandı. Shipp ve Gordon’un top çalmalarıyla bir anda 11-5 öne fırlayan Galatasaray, kullandığı ilk yedi atışta altı isabet buldu. Bu dakikadan sonra Union Olimpija alan savunmasına döndü. Sarı-kırmızılılar istediği oyunları alana savunmasına uygulayamayınca fark kapandı. Dört dakika boyunca skor bulamayan Aslan, Lakovic’in devreye girmesiyle oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. İlk periyotu beş sayı önde girme planları yapılırken Kastrati’nin üçlüğü geldi ve 10 dakika 18-16 ile geçildi.

İkinci periyotun başında her iki takımda savunmada üst düzey bir performans gösteremedi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk bölümün ardından Tutku’nun üçlüğü ile ibre Galatasaray’a doğru döndü. İlk periyottaki gibi savunma ribaundu almakta sıkıntı çeken sarı-kırmızılılar farkı çift hanelere çıkaramadılar. Boyalı alanda Deon Thompson’ın etkili oyunu Olimpija’yı oyuna ortak etti. Lakovic’in üçlüğü ile toparlanan Cimbom, Furkan’ın çaldığı top sonrası yaptığı smaçla nefes aldı. Fakat Salin’in dış atışlarını engellenemedi ve Salin bulduğu beş sayıyla farkı tekrar kapattı. Galatasaray soyunma odasına dört sayı üstünlükle 39-35 önde gitti.

Devre arası sonrası hücumda iyi top paylaşan Galatasaray, bulduğu boş atışları değerlendirmekte zorlandı. Savunmada toparlanan sarı-kırmızılılar durumu 45-37’e getirdi. Thompson’u bire bir pozisyonlarda durduran Aslan, rakip pota altında da Andric’in kendini bulmasıyla farkı 12 sayıya kadar çıkardı. EuroLeauge’de üçüncü çeyrekerde sıkıntı yaşayan Galatasaray, bu karşılaşmada en iyi performansını bu çeyrekte yaşadı. Bulduğu boş atışları bir türlü olumlu sonuçlandıramayan sarı-kırmızılılarda Lakovic farkın kapanmasın engelledi. Furkan Aldemir’in pota altındaki etkinliği farkın 15 sayıya kadar çıkmasını sağladı. Galatasaray son 10 dakikaya 59-44 önde girdi.

Son 10 dakikaya Furkan Aldemir’in her iki pota altında da etkili oyunuyla farkı koruyarak giren sarı-kırmızılılar rahat bir oyun ortaya koydu. Galatasaray, maçtan kopan Union Olimpija karşısında antrenman temposunda farkı 15 sayı civarında korudu. Lakovic ve Tutku’nun üçlükleriyle bitime beş dakika kala fark 19 sayıya kadar çıktı. Son dakikaları bitse de gitsek şeklinde geçen karşılaşmayı Galatasaray 80-59 kazandı. Lakovic’in 16 sayıyla damgasını vurduğu maçta, Furkan Aldemir şut kaçırmadan oynadığı karşılaşmayı 11 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ve 2 blok ile tamamladı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.