Bursaspor‘un eski futbolcusu ve teknik direktörü Nejat Biyediç Bosna-Hersek’in Mostar kentinde vefat etti.
Bursaspor’un eski futbolcularından, teknik direktör Nejat Biyediç uzun süredir mücadele ettiği lösemi hastalığına yenik düşerek 52 yaşında hayatını kaybetti.
Bursaspor’da top koşturduğu yıllarda attığı goller ve oynadığı başarılı futbolla “İmparator” lakabını alan Nejat Biyediç özellikle etkili kullandığı serbest vuruşları ve rakip kalelere attığı sert şutları ile ünlüydü.
Biyediç, 1986-1987 sezonunda 27 yaşında Bursaspor’a transfer olmuştu. 1987-1988 sezonunda attığı 17 gol ile Bursaspor’lu bir oyuncunun bir sezonda ulaştığı en yüksek rakama ulaşarak Bursaspor tarihine geçmeyi başardı.
4 sezon boyunca aralıksız olarak Bursaspor formasını giyen Nejat Biyediç orta saha oyuncusu olmasına rağmen Lig’de oynadığı 125 maçta toplam 41 gol atarak unutulmazlar arasında yerini aldı.