İnsan HaklarıManşet

Amedspor’a saldıran Bursaspor’a seyirci yasağı ve para cezası getirildi

0
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu‘nun (PFDK), Amedspor maçındaki ırkçı saldırı nedeniyle Bursaspor‘a dokuz maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verdi.

PFDK, sekiz maç saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle, bir maç da merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı seyircisiz oynama cezası verdiğini açıkladı.

‣ Bursaspor-Amedspor karşılaşması: ‘Futbol değil savaş alanı, oyuncularımızın ölmesi mi gerekiyordu?’

PFDK tarafından yapılan açıklamaya göre; Bursaspor 5 Mart 2023 tarihinde oynanan TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada beşinci kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisi oynama ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezon içinde üçüncü kez gerçekleştirilmesi, Bursaspor’a 40 bin TL ilave para cezası getirdi.

PFDK, “Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü’nün, taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle FDT’nin 52/2., 46. ve 10/2. maddesi uyarınca sekiz resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 280 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına” da karar verdi.

Söz konusu karşılaşmada görevli olan Aşkın Değirmenci ve Aybars Türkkan da rakip takım mensubuna yönelik saldırıları nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı.

amedspor

Ne olmuştu?

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında 5 Mart’ta Bursaspor ile Amedspor karşı karşıya geldi.

Karşılaşma öncesi Bursasporlu oyuncular Amedsporlu oyunculara saldırdı, maç sırasında Amedsporlu oyunculara bıçak, demir, mermi, su şişesi atıldı.

Amedspor oyuncuları sahaya indiği esnada “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” ve “İntikam” gibi sloganlar atıldı.

Bursasporlu taraftarlar, “Beyaz Toros” fotoğrafları ile “Yeşil” kod adlı JİTEM‘ci Mahmut Yıldırım‘ın olduğu pankartlar açtı.

Maç sırasında Amedspor oyuncularına yapılan saldırılara rağmen maç tatil edilmemiş, oyuncular atılan cisimlere rağmen oynamak zorunda kalmış, hakemin maçı ertelememesi büyük eleştirilere sebep olmuştu.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, TFF’nin yanı sıra UEFA ve FIFA‘ya da gereken başvuruları yapacaklarını açıklamıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.