Hayvan hakları için 600 km yürüyecekler

Bağımsız Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu hayvan haklarını savunmak için İstanbul’dan İzmir’e 600 km yürüyecek.

Platformun kurucularından Emrah İlhan,”Her Yerde Kan Var” sloganıyla gerçekleştireceği yürüyüşe, 01 Ağustos Pazartesi günü Tuzla’daki Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ederek başladı. İlhan, güzergah üzerindeki tüm hayvan barınak merkezlerini ziyaret edeceğini ve yürüyüş sırasında sokak hayvanlarına mama ve su dağıtacağını söyledi.

Proje ile ilgili bilgi veren Emrah İlhan, hayvan tecavüzlerine ve işkencelerine karşılık verilen cezaların caydırıcı olmadığını, dikkate alınacak cezaların uygulanması gerektiğini anlatarak, hayvan sevgisini topluma aşılayabilmek, mevcut yasanın düzenlenmesi ve halkın hayvan hakları konusunda daha bilinçli olmasını sağlamak için bu eyleme başladıklarını belirtti. İlhan sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne kadar sayısız eyleme imza attık, yüz binlerce imza topladık. Toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Şimdi bir de böyle anlatalım istedik. Adım adım şehir şehir yürüyerek, yüz yüze görüşerek hayvanlarında hakları olduğunu bir kez daha anlatacağız. Bu kapsamda İstanbul – İzmit – Yalova – Bursa – Balıkesir – Manisa illerine de uğrayıp yürüyüşü İzmir’de sonlandıracağız” dedi.

Yürüyüşün yedi gün sürmesi bekleniyor.

(Yeşil Gazete, Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hollanda genetik mutasyonla üretilen kedilerin sahiplenilmesini yasaklıyor

Scottish Fold ve Sphynx kedilerin yarışmalara, gösterilerine katılmaları ve reklamlar ve sosyal medyada sergilenmesi de yasaklanacak.

ABD, zürafaları ‘tehlike altındaki türler yasası’ kapsamına alıyor

İklim krizi ve vücut parçalarından yapılan süs eşyalarına yoğun talep nedeniyle sayıları yüzde 77 oranında azalan zürafalarla ilgili girişimin kaçak avlanmayı azalması umuluyor.

Gebze Barınağı önünde Adalet Nöbeti tutan hak savunuculara polis müdahalesi

43 hayvanın katledildiği Gebze Barınağı önünde sorumluların cezalandırılması ve yeni hayvan getirilmemesi için nöbet tutan hak savunucularının çadırları ve özel eşyası vinçlerle yerle bir edildi.

IUCN: Dünya çapında 16 kıyı kuşu türünün var kalma olasılığı düşüyor

Dünya Doğa Koruma Birliği, kırmızı listede bulunan ve beşi Türkiye'de de görülen 16 deniz kuşunun tehdit kategorisini yükseltti.

‘Katliam Yasası’nın yönetmelik taslağı sızdı: Kediler de toplanacak, sahiplendirme zorlaştırılıyor

Katliam yasası'nın yönetmeliği olduğu ileri sürülen taslak, sahiplenmeyi apartman yönetiminin iznine bağlanıyor, kedilerin toplatılmasının, 'yasaklı ırk'tan tüm köpeklerin öldürülmesinin önünü açıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR