Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun güvenlik bütçesinin sadece yüzde 2’si harcandı

TTK’nın Yatırım Programı’ndaki veriler güvenliği sağlamaya yönelik ödeneğin yalnızca yüzde ikisinin harcandığını ortaya koydu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Yatırım Programı’ndaki veriler facianın göz göre göre geldiği bir kez daha gözler önüne serdi. Güvenliği sağlamaya yönelik ödeneğin yalnızca yüzde 2’si harcandı.

‣Bartın’daki patlamada 40 maden işçisi yaşamını yitirdi
‣Bartın’da grizu patlaması: ‘Kader planı’na tepki yağıyor
‣ÇHD, Bartın patlamasıyla ilgili iki bakanın tutuklanmasını talep etti: Delilleri karartma güçleri var 

BirGün‘den Mustafa Bildircin‘in aktardığına göre; durumun, “Madencilik Altyapı ve İyileştirme” amacıyla ayırdığı 25,2 milyon TL’den yalnızca 480 bin TL harcadığı, 1,5 milyon TL harcama öngördüğü, “İş Güvenliği ve Eğitim Kampüsü” için ise hiçbir adım atmadığı ortaya çıktı. TTK’nin 2021 Yılı Yatırım Programı ise madencilerin güvenliği konusunda büyük önem taşıyan projeler için ayrılan paraya neredeyse hiç dokunulmadığını ortaya koydu.

TTK’nin verilerine göre, “Madencilik Altyapı ve İyileştirme” kalemi için 2021 yılında 25 milyon 279 bin TL ayrıldı.

2021 yılı içinde yapılan düzenlemeler ile bütçe makaslanarak 18 milyon 53 bin TL’ye kadar düşürüldü.

Madencilik altyapı ve iyileştirme çalışmaları için 2021 yılında gerçekleştirilen fiziki harcama ise 480 bin TL’de kaldı.

“İş Güvenliği ve Eğitim Kampüsü” için ayrılan 1 milyon 500 bin TL’den bir kuruş dahi harcanmadı. Amasra Taşkömürü İşletme Müessesi’ni de kapsayan TTK’ye bağlı beş müessesedeki ekonomik ömrünü dolduran makine ve teçhizatın yenilenmesine yönelik projelerin gerçekleşme durumları da dikkati çekti. Buna göre, tesislerdeki makine ve teçhizatın yenilenmesine yönelik 2021 Yılı Yatırım Programı’na 58 milyon 521 bin TL ödenek yazıldı.

2021 yılının sonu itibarıyla harcanan para ise 21,8 milyon TL oldu. Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi için ayrılan 4 milyon 471 bin TL’nin ise yalnızca 1 milyon 559 bin TL’si harcandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR