EmekManşet

ÇHD, Bartın patlamasıyla ilgili iki bakanın tutuklanmasını talep etti: Delilleri karartma güçleri var

0

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Bartın‘ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği madem katliamının ardından suç duyurusunda bulundu.

Avukatların suç duyurusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Maden ve Petrol İşleri (MAPEG) Genel Müdürü Cevat Genç de dahil 11 kişinin tutuklanmasını ve bu isimler hakkında, ‘olası kastla insan öldürme, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama‘ suçlarından soruşturma başlatılmasını talep etti.

Suç duyurusunda ayrıca, madenin müessese müdürü, yöneticileri ve diğer tespit edilecek sorumlular hakkında da soruşturma başlatılması istendi.tutuklanması talep edildi.

‣ Bartın’da grizu patlaması: ‘Kader planı’na tepki yağıyor

DW Türkçe’den Can Bursalı‘nın aktardığına göre, suç duyurusunda ayrıca, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Amasra Müessesi’nin müdürü, yöneticileri ve diğer tespit edilecek sorumlular hakkında da soruşturma başlatılması istendi.

Ocak artık suç mahallidir

Suç duyurusunda 26 maddeden oluşan delil listesi sunan avukatlar, şüphelilerin halen kamu gücüne sahip olduğunu ve delilleri karartma şüphesi bulunduğunu belirtti:

“Katliamın meydana geldiği ocak hala şüphelilerin etkin bir şekilde tasarrufta bulundukları bir alandır. Bu alan 14 Ekim 2022 saat 18:15 itibarı ile artık suç mahallidir. Bu nedenle derhal şüpheli sıfatını taşıyacak kişilerin buraya müdahalesi engellenmelidir. Şüpheli sıfatı taşıyan kişilerin halen kamu gücünü kullanabilen kişilerdir ve idari ve diğer yetkilerini kullanarak delil karartma ihtimalleri yüksektir.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.