Spor

Inter’in %75’ine 350 milyon avro

0

Endenozyalı iş adamı Erick Thohir yaklaşık 350 milyon avroya Inter’ın %75’ini satın almak içinMassimo Moratti ile anlaştığı iddia edildi.

İtalyan madyasında yer alan haberlere göre Massimo Moratti ile Erick Thohir arasında süren pazarlıklar sonuca ulaştığı belirtildi. Milano ekibinin %75 hissesinin yeni sahibi 43 yaşındaki iş adamı daha önce Inter’in hisselerini 300 milyon avroya satın aldığı haberlerinin ardından henüz bunun gerçekleşmediğini açıklamıştı.

Medyada yer alan haberlere göre bu satın alma gerçekleşirse Massimo Moratti, futbolun takımının yönetilişindeki söz hakkını kaybedecek. Pazarlıklar süresince açıklamalarda bulunan Inter başkanı kulübü bir başkasına devretmeye henüz hazır olmadığını birçok defa açıklamıştı.

Philadelphia 76ers’ın ortaklarından biri olan ve Amerika Ligi takımlarından D.C. United’ın da sahibi Thoir, ayrıca Endonezya Basketbol Federasyonu başkanlığını da yürütüyor.

2010’da bu yana kupa kazanamayan Inter, geçen sezonu 9. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarının da dışında kalmıştı. İngiltere ve Fransa’nın aksine İtalya’da futbol kulüpleri yabancı yatırımcıların dikkatini çekmiyor.

Özellikle 90’lı yıllarda futbolun zirvesi kabul edilen Serie A, daha sonraki yıllarda şike, ırkçılık ve takımların kendi stadyumlarına sahip olmaması gibi birçok nedenle diğer liglerin gerisinde kaldı.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.