Uncategorized

31 Aralık 2013 – Türkiye

0

Bilgisayar, cep telefonu, gıda ve akaryakıt artık peşin

Hükümetin hem cari açığı hem de kredi kullanımını azaltmak için hazırladığı tedbirleri içeren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yönetmeliğinin Resmi Gazete’de bugün yayınlanmasıyla resmileşti. Buna göre 1 Şubat 2014’ten itibaren kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 9 ayla sınırlandırırken; altın, pırlanta, cep telefonu, bilgisayar, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırdı. Telekomunikasyon, kuyum, gıda ve akaryakıt alımları 2 Şubat 2014 ile beraber peşin olacak. Beyaz eşya, mobilya, tatil gibi harcamalar da en fazla 9 taksite bölünecek.

 

Şişli Likör Fabrikası yerine gökdelen planları iptallikör

Yıkılan Şişli Likör Fabrikası’nın yerine inşa edilecek Quasar gökdelenlerini mümkün kılan imar planı değişiklikleri, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin açtığı dava sonucunda kamuyararına ve şehir planlama ilkelerine aykırı bulunarak iptal edildi. Mahkeme kararında (yapının) yapı-trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu ve boş alanın bulunmadığı Şişli bölgesini daha da kötü etkileyeceğini belirtti

 

Cezaevindeki hükümlüler oy kullanabilecekler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 30 Mart’taki yerel seçimlerde cezaevindeki taksirli suçlardan hükümlü ve tutukluların da oy kullanabileceğini kararlaştırdı.

 

Biletsiz geçen gence metroda özel güvenlik şiddeti

Taksim metro istasyonunda akbilinde para kalmadığı için turnikelerden ücretsiz geçmek isteyen A.K.’ye metroda görevli özel güvenlik güçleri şiddet uyguladı. Maruz kaldığı darp nedeniyle A.K. hastaneye kaldırıldı. A.K.’ye yapılan darpı protesto etmek ve de Başbakan Erdoğan’ın karşılama törenlerinde uygulanan ücretsiz toplu taşımanın her zaman olmasını savunmak için 15.00’te Taksim metro istasyonundaki turnikelerden ücretsiz geçme çağrısında bulunuldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.