ManşetTürkiye

Hazine ve Maliye Bakanı yardımcıları görevden alındı, yeni atamalar yapıldı

0

Resmi Gazete‘de yayımlanan atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin yeni yardımcıları belli oldu.

Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınırken, yerlerine bakan yardımcısı görevine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş getirildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ile Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya da görevden alındı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nda (BDDK) ise üç yeni atama gerçekleşti. BDDK ikinci başkanlığına Yakup Asarkaya, BDDK üyeliklerine ise Mustafa Balcı ve Olcay Turan getirildi.

Mahmut Gürcan kimdir?

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘nde okuyan iş insanı Mahmut Gürcan, 2001 yılından itibaren AK Parti İlçe yöneticiliği ve 2006/2014 3. dönem AK Parti Bakırköy ilçe başkanlığı yaptı.

Gürcan, son olarak AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Yunus Elitaş kimdir?

Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Elitaş, bir süre stajyer öğretmenlik yaptıktan sonra Maliye Bakanlığı’nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak göreve başladı.

Muhasebat Genel Müdürlüğü‘nde 2007 yılında Stajyer Muhasebat Kontrolörü olarak göreve başlayan Yunus Elitaş, 2010 yılında Muhasebat Kontrolörü olarak atandı. 2013-2015 yıllarında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra 2015 aralık ve 2017 aralık döneminde ABD’de bulunan University Of South Florida‘dan MBA derecesini aldı.

Devamında 2018 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı‘nda Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini sürdürdü. Yunus Elitaş, 2019 şubat döneminde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne atandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.