Spor

3 Re 3 de Ra, Cimbom geliyor Avrupa

0

Ve Galatasaray, Litvanya’daki Euroleague eleme maçlarının 2.sinde Fransa’nın Asvel takımını da geçerek finale kaldı. Galatasaray 93 – Asvel 83. Finaldeki rakip ise evsahibi Lietuvos Rytas. Final karşılasması bu akşam 19:00’da oynanacak, karşılaşma Ntvspor’dan naklen yayınlanacak. Temsilcimiz Lietuvos Rytas’ı geçmesi durumunda Euroleague’de 2011 – 2012 sezonunda mücadele edecek 3. Türkiye takımı olacak. Anadolu Efes ve Fenerbahçe, Euroleague’e katılacak diğer ekiplerimiz.

Galatasaray – Asvel maçının saatinin 17:00 olarak açıklanması ancak 20:00’de başlaması sporseverlerin tepkilerine yol açtı. Bu değişikliğin eleme maçlarının oynandığı Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımına daha fazla dinlenme imkanı sağlaması için yapıldığı gelen duyumlar arasında. Lietuvos Rytas – KK Cibona maçı daha önce  açıklanan programda 20:00’de, Galatasaray – Asvel maçı ise 17:00’de başlayacaktı. Fakat Rytas iddiları doğrularcasına maçını daha önce oynadı ve KK Cibona’yı 88 – 71 maplup etti.

Galatasarat – Asvel karşılaşmasının ilk devresi başabaş bir mücadeleye sahne oldu. Maçın başında öne geçen Asvel daha sonra bu üstünlüğünü koruyamadı. Devreyi Galatasaray, 52 – 51 önde kapatmasını bildi.

Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan Galatasaray etkili oyunu ile üstünlüğünü sürdürdü. Sert savunmasıyla farkı açmaya devam eden Sarı kırmızılılar periyotta beşinci dakika geride kalırken Darius’un basketiyle 56-63 üstünlüğü elde etti. Periyodun son bölümlerinde Asvel Basket farkı kapatsa da Galatasaray rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve final periyoduna 66-69 önde girdi.

Final periyoduna 5-0’lık seri ile başlayan sarı kırmızılılar rakibi karşısında skoru 66-74’e getirdi. Sert savunmasıyla rakibini durduran hücumda da yüzdeli oynayan Galatasaray maçta son 4 dakikaya 76-84 üstün girdi. Jaka Lakovic’in basketleriyle skor avantajını koruyan sarı kırmızılı ekip son 2 dakikaya 80-87 öne girdi. Farkı devam ettiren Galatasaray maçtan da 83-93’lük skorla galip ayrıldı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.