Uncategorized

25 Nisan 2014

0

Ermeni soykırımında ölenler polis kuşatması altında Taksim’de anıldı

Ermeni soykırımın 99. yılı Taksim Fransız Konsolosluğu’nun anıldı. 24 Nisan Ermeni Soykırımı Anma Platformu’nun düzenlediği anma etkinliği saat 19.15’te başladı. Bu yıl Taksim Meydanı’nda yapılmasına izin verilmemesi nedeniyle anma polisin iki taraftan kuşatması altında ve konsolosluk önünde yapıldı.

HDP Beşiktaş Meclisi “Ermeni komşularımız buradaydı, soykırımı unutma” tabelaları astı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beşiktaş Meclisi Ermeni Soykırımının 99. Yılı sebebiyle Beşiktaş Kartal Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Grup sonra eski bir Ermeni evine ve Mahrukyan Ermeni okuluna tabela astı. Evin ve okulun önüne soykırımda yaşamını yitirenler için karanfil bırakıldı.

Beyoğlu’nda transfobik cinayetin zanlısı yakalandı

20 Nisan Pazar gecesi Beyoğlu’nda trans Çağla Joker’i tabancayla öldüren ve Nalan’ı da yaralayan zanlı Asayiş Şubesi ekipleri tarafından silahıyla birlikte yakalandı. 17 yaşındaki H.T ilk ifadesinde ilişki kurmak için evlerine gittiği kişileri kadın zannettiğini, odaya girdiklerinde trans bireyi olduğunu görünce silahını çekip vurduğunu söylediği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı’nda erkek şiddetinin istatistiği yokmuş

Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın 8 Ekim 2013’te dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 2008 yılından itibaren erkek şiddeti sonucu öldürülen kadınların, açılan davaların, yargılananların sayılarını sormuştu. Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü’nden Bakan Bekir Bozdağ imzasıyla 18 Nisan 2014 tarihinde gelen cevapta talep edilen bilgilere dair Bakanlıkta istatistik bulunmadığı söylendi.

KCK ana davada tüm tutuklular tahliye edildi

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bugün yaptığı tutukluluk incelemesinde, KCK ana davada tutuklu yargılanan 33 Kürt siyasetçinin tahliyesine karar verdi. Davada tutuklu sanık kalmadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.