Uncategorized

24 Ocak 2014

0

Ankara’ya yürüyen işçilerin önünü TOMA kesti

Tes-İş ve Maden-İş’e üye çok sayıda işçi ile aile bireyleri, Ankara’ya gitmek Yatağan Termik Santrali önünde toplandı. Yatağan’dan Ankara’ya gitmek üzere 35 otobüsle yola çıkan işçiler önü TOMA’larla kesildi, işçilerin oturma eylemine başladı.

“Bilal Erdoğan ifade vermeye hazır”

Avukat Ahmet Özel, İstanbul Başsavcılığı’nca 25 Aralık’taki soruşturma kapsamında müvekkili Bilal Erdoğan hakkında yakalama ve gözaltı olan bir çağrı kağıdının ulaşmadığını ifade ederek: “Müvekkilim sabit ikamet sahibi olup savcılık makamlarınca yapılacak bildirim üzerine ifadeye gitmek için hazır.” Dedi.

Yolsuzluk soruşturmasını yürüten Savcı Muammer Akkaş’ın Bilal Erdoğan’la ilgili yazdığı iddia edilen “çağrı kağıdı” medyaya yansımıştı. Çağrıda ifade günü olarak 2 Ocak tarihi görünüyordu. Soruşturmadan alınan Savcı Akkaş 16 Ocak’ta Tekirdağ’a atandı.

Dolar 2.30, Borsa düşüşte

Merkez Bankası, doları frenlemek için 3 milyar dolar daha sattı, bu satışla gün içinde sadece 3 kuruş düştü. Dolar rekor kırdı ve günü 2.3010’dan kapattı. BIST 100 endeksi günü yüzde 2,88 düşüşle tamamladı.

Davos’a 9 kadın katılımcısıyla Türkiye en çok kadın katılımcı sağlayan oldu

Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos zirvesi konuklarının arasındaki kadınların oranı yüzde sadece yüzde 15. Geçen yılki katılımcıların yüzde 17’si kadındı. Türkiye’den Davos’a katılanlar arasında kadınların erkeklere oranı ise yüzde 27.6 oldu. Bu oran Davos’ta bu sene en kadın ağırlıklı kadronun Türk delegasyonu olmasına neden oldu. Türkiye’den zirveye 29 kişi katılırken, bunun 9’u kadın 20’si ise erkek.

You may also like

Comments

Comments are closed.